Sonys vanntette topptelefoner har jevnt over blitt godt mottatt av kritikerne, uten at dette har kunnet forhindre at markedsandelene faller.
Sonys vanntette topptelefoner har jevnt over blitt godt mottatt av kritikerne, uten at dette har kunnet forhindre at markedsandelene faller.

Taper milliarder på smarttelefoner

Pengene renner ut for Sony

Sony-mobilene sliter i konkurransen mot sør-koreanske Samsung. Nå må selskapet skrive ned verdien av Sonys mobildivisjon med over 10 milliarder kroner. For året som helhet regner Sony med at tapet blir på svimlende 13,8 milliarder kroner.

Nedskrivningene kommer etter at Sony har innsett at veksten selskapet hadde regnet med i mobilmarkedet, ikke kommer til å komme. Nå skal selskapet fokusere på toppmodellene, og redusere antall modeller i mellomskiktet, skriver E24.

Analysebyrået Fitch mener Sonys strategi er fornuftig, men tror selskapet likevel kommer til å slite i konkurransen mot Apple og Samsung. Fitch mener rett og slett at Sony kan være for små til å lykkes i kampen mot gigantene, skriver Mobile World Live.

I tillegg vil Sony møte konkurranse om premium-kundene fra Nokia, HTC og LG, advarer Fitch.

Test: Sony Xperia Z3

Tviler på Sonys mobilfremtid

Fitch tviler på at mobiltelefoner vil være et nøkkelprodukt i Sonys vei tilbake mot toppen. Den tidligere giganten har slitt i motbakke de siste årene, og har kuttet i produktkategori etter produktkategori for å bedre lønnsomheten.

Til tross for disse tiltakene har Sony-aksjen falt én prosent i løpet av den siste treårsperioden. I samme periode har den japanske Nikkei-indeksen steget med 79 prosent.

Sony hadde i juni en andel av smarttelefonmarkedet på 3,1 prosent. Ett år tidligere var denne andelen på fire prosent.

Les mer: Dette er produktene Sony matte sende i graven

Kilder: Mobile World Live, E24

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen