Tandberg Data konkurs

Tandberg Data

Tandberg Data ASA er et norsk aksjeselskap som produserer tekniske løsninger for arkivering og sikkerhetskopiering av elektroniske data.

Selskapet ble grunnlagt i 1979 i forbindelse med oppsplittingen av Tandbergs Radiofabrikk som ble erklært konkurs i 1978.

Tandberg Data (TAD) har i lang tid slitt med gjeld, og aksjen har vært suspendert fra handel på Oslo Børs siden 31. mars.

Selskapet opplyste i en børsmelding fredag kveld at det har meldt oppbud. Byfogden i Oslo har derfor åpnet konkurs i boet. Aksjonærene i selskapet taper alt.

Tandberg Data ble forsøkt reddet i mars ved å hente inn 125 til 175 millioner kroner i ny egenkapital, men forsøket ble mislykket.

Selskapets 120 ansatte skal etter planen møte opp i kontorlokalene på Hasle i Oslo mandag, men jobbene står i fare.

Selskapets største långiver, Cyrus Capital, overtar alle sikkerhetene de har pant i, og det jobbes nå med å finne løsninger. De har opprettet et nytt selskap som satser på å drive Tandberg Data videre.

– Vi er optimistiske, vi har levert stadig bedre resultater. Det er gjelden som er byrden. Men vi innser også at det kan være helt slutt, sier Per Bjørkum, pressekontakt i Tandberg Data til E24.

Det er morselskapet Tandberg Data Asa som er gått konkurs. Konkursen får ingen direkte effekt på datterselskapene.

(Kilde: E24)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen