Tamrons bestselger i ny utgave

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tamron har hatt en sjelden suksess med objektivet med det klingende navnet Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di-II LD Aspherical (IF), takket være god og lyssterk optikk for en relativt billig penge. Det ble oppdatert en smule i fjor, men da i form av innebygget fokusmotor for Nikon-kameraer som ikke har dette innebygget, samt at det samtidig kom i Pentax-fatning. Dagens oppgradering er imidlertid langt mer interessant i seg selv, fordi dette populære objektivet nå får Tamrons optiske bildestabilisator, som opererer i tre akser.

Foruten bildestabilisatoren er det ikke så store endringer å spore, men vi legger merke til at den nye versjonen har fått 72 mm filterdiameter mot den gamles 67 mm. Nærgrensen har også gått 2 cm feil vei, og er nå på 29 cm, hvor den gamle hadde 27 cm. Dette har også påvirket makroforholdet, som har gått fra 1:4,5 til 1:4,8. Ikke store forskjellen, med andre ord. Mer merkbar er da økningen i størrelse, for selv om Tamron i pressemeldingen skyter av hvor kompakt det nye objektivet er (og misforstå oss rett, det er fremdeles temmelig kompakt), så har det ikke bare vokst en drøy centimeter i lengderetningen, men det har også lagt på seg litt rundt livet. Nesten 6 mm større diameter har den nye versjonen i forhold til den gamle, og vekten har også gått kraftig opp: 570 gram veier nykomlingen, mot fjorårets modell på 440 gram.

Tamron melder at den eldre modellen fremdeles er i produksjon, men vi vet ikke hvor lenge dette vil fortsette, eller om Tamron planlegger å la den forsvinne fra markedet til fordel for nye Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF). I følge Tamron skal det nye objektivet bli tilgjengelig i Nikon-fatning 17 september, og en versjon med Canon-fatning vil lanseres like etter.

Sammenlign det nye objektivet med den eldre modellen i vår produktguide.

Pris og tilgjengelighet i Norge vet vi ikke noe om ennå, men det rapporteres fra annet hold at prisen i Japan visstnok skal bli 73500 yen, noe som tilsvarer omkring 4800 NOK etter dagens kurs.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen