Tamron AF18-200mm F/3.5-6.3 XR Di-II LD ASPHERICAL (IF) MACRO

Tamron har solgt 28-300 mm objektivet sitt i bøtter og spann, men på de fleste digitale speilrefleks er bildebrikken mindre enn på en analog film, slik at kameraet ikke utnytter hele bildet objektivet projiserer. Man får da en teleeffekt, og 28-300 mm objektivet tilsvarer da typisk 42-450 mm. Dette er en for dårlig vidvinkel til mange situasjoner.

Tamrons nye objektiv vil på et Nikon-kamera tilsvare 27-300mm, og på et Canon-kamera 28.8-320 mm. Dermed kan mange brukere nøye seg med dette objektivet som det eneste.

Riktignok er ikke lysstyrken god, med F3.5 på vidvinkel og F6.3 på tele. Men på dagens speilrefleks kan man fint bruke høye ISO-verdier uten at bildekvaliteten blir helt ødelagt, så lysstyrke er ikke like viktig som tidligere.

Vi skulle gjerne sett at objektivet hadde optisk bildestabilisator, dette ville kompensert ytterligere for den svake lysstyrken.

Objektivet kan fokusere fra imponerende 45 cm på alle brennvidder, og på full tele gir dette en tilfredsstillende makro.

Tamron 18-200 kan ikke brukes uten kraftig vignettering på filmbaserte speilrefleks. Pris og tilgjengelighet i Norge er ikke kjent.

Mer detaljer om objektivet finnes i pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen