Tamron 60mm f/2.0 Makro

Lyssterkt makroobjektiv med blender f/2.0
Lyssterkt makroobjektiv med blender f/2.0

Tradisjonelt har det typiske makroobjektivet vært på rundt 100mm. Med dagens speilreflekskameraer, som har mindre bildebrikke enn tradisjonell film, kan det være hensiktsmessig med kortere brennvidde, da det vil gi samme utsnittet. Flere produsenter har derfor kommet med makroer på rundt 60mm.

Det spesielle med Tamron SP AF60mm F/2.0 Di II MACRO 1:1, er at blenderen er et helt stopp større enn det som er typisk. Med blender f/2.0 har man en dybdeskarphetskontroll tilsvarende det man ser på de lengre objektivene.

Minste fokusavstand er 23cm, målt fra filmplanet. Det betyr at du har ca 10cm fra fronten av objektivet til motivet når du ønsker 1:1 makro. Dette er ganske standard for makroobjektiver med denne brennvidden. Jo større arbeidsavstand du kan ha, jo lettere er det å unngå skygger på bildet.

Objektivet har to elementer av LD-glass, og avansert overflatebelegg for å optimalisere den optiske kvaliteten. Frontelementet roterer ikke ved fokusering, og du kan manuelt overstyre autofokusen.

Men dette er ikke bare et makroobjektiv. Har du et kamera med APS-C-brikke, vil det nok også fungere bra som portrettobjektiv, med stor blender og en veldig riktig brennvidde. Makroobjektiver er normalt svært skarpe, så dette vil være et objektiv velegnet til mange typer bruk. Den eneste ulempen er at autofokusen ikke pleier å være veldig rask på slike objektiver.

Objektivet kommer med fatninger for Canon, Nikon og Sony.

Pris og tilgjengelighet er tilgjengelig ennå.

Detaljerte spesifikasjoner finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen