Talkmore lover overraskelser

Talkmore lover overraskelser

Han lever opp til navnet på firmaet han er satt til å lede, Pål Barth Nilsen. Sjefen i Talkmore snakker med stort engasjement; ordflommen preges av telekommunikasjonssjargong med økonomidialekt. Det siste er helt naturlig, når man vet hvilke prosesser den lille bråkebøtta Talkmore befinner seg i.

– I midten av februar slår vi oss sammen med Mobyson og blir et større og sterkere selskap, forteller Barth Nilsen.

Det gjenstår riktignok et par småting før Talkmore går opp et par vektklasser fra 35.000 kunder til rundt regnet 70.000 som det fusjonerte selskapet vil ha, men det er nærmest som formaliteter å regne.

Mobil-IP-året
2006 var året som sto i operatørlåsens tegn for lille Talkmore. Da de tilbød norske mobilkunder å låse opp mobilene slik at telefonene kunne benyttes hos en hvilken som helst operatør, ble det brudulje. Og kundene strømmet til, ti tusen i tallet.

– Vi håpet de store mobiloperatørene ville trekke opp sablene, og ikke bare rasle med dem. Dessverre fikk vi ikke den drahjelpen, sier Barth Nilsen med referanse til rettsapparatet og den reklameverdien en eventuell runde der ville hatt.

Selskapet skal fortsatt tilby å fjerne operatørlåsen fra mobiltelefoner. Men 2007 skal først og fremst handle om at Talkmore tøffer seg på andre fronter, denne gangen med IP-telefoni. Mobil-IP, vel å merke.

– Teknisk sett er vi de som har kommet lengst i Norge med dette. I løpet av våren lanserer vi mot både bedriftsmarkedet og privatmarkedet, konstaterer Barth Nilsen selvsikkert.

For bevisste forbrukere

Talkmore er på mange måter et mobilselskap for de spesielt interesserte. Kundene er bevisste og godt opplyste forbrukere, skal vi tro sjefen. Men hvorfor kommer opplyste forbrukere til et selskap som ikke er billigst?

– Telepriser.no er et svært godt verktøy når det blir benyttet riktig. Dessverre er det kun de færreste som bruker mobilkalkulatoren slik den skal brukes, de fleste nøyer seg med å gløtte til prislisten slik den fremstår med utgangspunkt i gjennomsnittsforbruket definert av myndighetene. Da blir utfallet feil, hevder Talkmore-sjefen.

Årsaken til dette skal blant annet være at enkelte operatører skreddersyr abonnementer som skal sikre dem topplassering på prislisten hos telepriser.no, skal vi tro Barth Nilsen.

– Men våre kunder er ikke gjennomsnittlige, så de vet hva Talkmore handler om. De setter pris på at vi ikke overrasker dem med skjulte avgifter, og at vi tør stå for prisene våre i et lengre tidsperspektiv, fortsetter Barth Nilsen.

– Hvordan forklarer du at dere opererer med en minimumsdebitering på 39 kroner per måned, og at selv en kunde som ikke engang har benyttet mobilen må betale denne prisen?

– Jeg skjønner det at dette kan oppfattes som selvmotsigende, men beløpet må faktisk kreves inn for at vi skal få dekket våre reelle utgifter. Det er løpende utgifter knyttet også til inaktive kunder.

På syvendeplass

Talkmore plasserer seg på syvendeplass på standardversjonen av prisoversikten telepriser.no tilbyr. Det kreves ingen innmeldingsavgift av nye kunder, men du må betale 25 kroner for etablering av GPRS, 49 kroner for etablering av utenlandsbruk og 49 kroner for etablering av telefonsvarerfunksjonen, for å nevne noe.

Prisen Talkmore-abonnentene betaler seg imellom, er 29 øre per minutt. Øvrige innenlandssamtaler koster 69 øre per minutt, SMS-prisen er 43 øre per melding og MMS koster 1,69 kroner stykket.

Nylig lanserte Talkmore dessuten mobilabonnementet Blinkmobil i samarbeid med Dagbladets nettsamfunn Blink. Kunder som velger dette abonnementet kan ringe hverandre uten å måtte betale annet enn oppstartsavgiften på 59 øre, men de mister til gjengjeld muligheten til å ringe øvrige Talkmore-kunder for 29 øre minuttet.

Talkmores kundeveiledere kan nås fra klokka 9 til 17 på hverdager, og fra 10 til 14 på lørdager.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen