Talkmore kutter prisene

Bilde - Skallet mann i telefon

I mai i år lanserte Mobilselskapet Talkmore Norges første Internett-baserte mobiltelefonabonnement. I går satte mobiloperatøren ned prisene, noe som kan ha store følger for den forventede priskrigen.

Talkmore kutter nå ringeprisen til 80 øre per minutt, og 43 øre per sendte tekstmelding. Den nye ringeprisen er et kutt fra forrige pris med hele 20%. Ifølge selskapet selv er dette det billigste tilgjengelige abonnementstilbudet.

Også ifølge Post- og Teletilsynets velkjente tjeneste for utregning av abonnementspriser er mobiloperatøren billigst. Talkmore sin største konkurrent, Mobyson, tilbyr et lignende abonnement. Mobyson tar på sin side beskjedne 8 øre mer for å ringe, og 1 øre mer for SMS.

Bilde - Fra telepriser.no

Abonnementet er forhåndsbetalt. Du betaler altså en hvilken som helst sum til din Talkmore-konto, og ringer for hele summen i likhet med de velkjente kontantkortene.

Det bør også nevnes at det finnes andre avgifter som ikke går med i kalkulatoren på telepriser.no. Det kan være avgifter som å aktivere GPRS eller bestille nytt SIM-kort. Det eksisterer ingen oversikt for disse avgiftene, og mange mener at man av blant annet den grunn ikke bør stole fullt og helt på lista som kommer til syne på telepriser.no.

Noe som imidlertid er inkludert i kalkulatoren, der Talkmore er dyrere enn blant annet Mobyson, er Startavgiften. Startavgiften Talkmore tilbyr er visstnok 10 øre billigere enn Mobyson, som er Talkmore sin mest tettliggende konkurrent. Hvis du utfører mange korte samtaler kan altså startavgiften gjøre det dyrere å bruke Talkmore. Startavgiften er altså prisen som betales når det opprettes kontakt imellom partene, med andre ord når personen i den andre enden tar telefonen. I tillegg kjører Talkmore en høyere etableringspris.

Også Netcom kom nylig med sitt eget forhåndsbetalte abonnement, Plenty, som retter seg mot storbrukerne. Her fungerer abonnementet slik at du betaler enten 400 eller 750 kroner i måneden. For denne prisen kan du ringe for 500 eller 1000 minutter.

telepriser.no ser man at disse to abonnementene blir billigst først når ringetiden i minutter begynner å nå et tall med tre siffer på én måned.

I den siste tiden har vi sett tendenser fra priskrigen i Danmark her til lands, og det forventes en omfattende priskrig i nær framtid. Vi prøver oss som analytikere, og tror denne handlingen fra Talkmore påvirker priskrigen ganske mye. Vi venter i spenning på at andre mobiloperatører følger etter.

De tradisjonelle operatørene har allerede hatt store problemer med å kunkurrere med forhåndsbetalte abonnementer. Grunnen til det er at tilbyderne av de forhåndsbetalte abonnementene sparer penger på fakturering, renter og support. Produksjon av de tradisjonelle kontantkortene er heller ikke nødvendig.

Mens vi allerede leker analytikere kan vi også understreke at en slik priskrig blant de forhåndsbetalte abonnementstilbyderne på ingen måte fører til noe mindre problemer blant tilbyderne av tradisjonelle abonnementer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen