Talk to the jaw

Vi har vel alle opplevd å være så beleiret av støy at vi ikke klarer å føre en samtale over mobiltelefonen, enten det skyldes gravearbeid i gata eller forbipasserende barnehager.

Den japanske operatøren Tu-Ka håper nå på å få slutt på akkurat det problemet med hjelp av sin nye Sonic Speaker telefon, som skal hjelpe mang en Tokyo-boer til å få presset ut siste dråpe av den potensielle telefonregningen sin.

Prinsippet er enkelt. Istedenfor å forplante lyden fra høyttaleren i telefonen gjennom lufta, kan den nye telefonen fra Sanyo bruke hodeskallen din som høyttaler. Siden lyden går rett gjennom skallen og inn til øret uten forstyrrelser skal det være mulig å høre personen i andre enden av røret helt klart, uavhengig av hvor mange barnehager og trykkluftsbor som skulle være på ferde.

Sonic Speaker krever imidlertid en litt alternativ teknikk enn en A4 mobiltelefon. Man må nemlig presse telefonen mot kjevebeinet eller en annen del av hodeskallen mens man fører samtalen. Så er vel spørsmålet hvor intelligent det ser ut å føre en samtale mens man holder telefonen sin mot haken. Skjønt, spenstige holdeteknikker er jo ikke noe nytt i mobilbransjen.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen