Taliban hacker britiske mobiler

UPI  (United Press International) skriver at britiske soldater i AFghanistan har fått mobilforbud etter at Taliban har hacket mobiler for å drive telefonterror med soldatfamiliene.

I ett tilfelle fikk kona til en offiser en telefon der hun ble fortalt at; "Du får aldri se mannen din i live. Vi har akkurat drept ham" . Da hun ringte Royal Air Force, fikk hun heldigvis vite at det ikke var sant. Taliban hadde ved hjelp av avansert utstyr fått tilgang til mannens telefonnummer og det kunne derfor se ut som om de ringte fra hans mobil.

Les også:

- Mobilsvikt stoppet London-terror
- Mobil skapte flypanikk
- Mobilen blir antiterror-våpen

Tulleringing

Britiske myndigheter frykter at Taliban kan få tak i mer informasjon enn det som er nødvendig for å skremme koner og foreldre. Mirror.co.uk skriver nemlig at Taliban i tillegg til å "tulleringe", kan spore opp posisjonen soldatene ringer fra. At posisjonen blir kjent setter naturligvis soldatene i direkte livsfare dersom Taliban har angrepsplaner.

Soldater må nå ringe hjem fra sikre telefonforbindelser og får bare lov å ringe 30 minutter hver uke. Soldatenes mobiltelefoner blir selvsagt inndratt og konfiskert.

UPI legger til at mye av "tappingen" er gjort i Pakistan og at Taliban kan muligens få hjelp fra Iran med telefontuklingen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen