Tale til tekst fra Samsung

Les også: Taleteknologi

Samsung viste fram sin taleteknologi i januar under Consumer Electronics Show i Las Vegas, men da uten konkrete håndsett klare for kommersiell utrulling. I løpet av at par måneder nå kommer først denne P207 og seinere en modell som heter A800.

Teknologien bak tale til tekst er laget av VoiceSignal Technologies, og er i nåværende anvendelse tenkt brukt kun til tekstmeldinger. Det skulle ikke være store endringer før teknologien like gjerne kunne vært brukt til å surfe på nettet ved å lese inn webadresser.

Stort ordforråd
Cingular Wireless selger Samsung P207 for 80 dollar til kunder som tegner toårs-kontrakter. Det er en 100 dollars ”rabatt”, for i USA oppgis det at telefonen koster 180 dollar, eller 1200 kroner.

Ifølge Popular Science har telefonen et ordforråd på 40.000 ord. Den skal kunne omgjøre ukjente ord også, ved å gjenkjenne og sette sammen lyder.

MÃ¥ kjenne deg
Telefonen trenger å bli vant til din stemme. I bruksanvisningen står det at du trenger et stille sted der du skal lese inn 122 ord, slik at telefonen blir vant til akkurat din måte å si ting på.

Talegjenkjenningen kan også brukes til å stave sære ord, i tillegg til at det er mulig å få store bokstaver og de vanligste tegnene. Samsung bruker også denne teknikken til å ringe fra telefonboken ved at du sier navnet til kontakten.

Ikke tale-til-tekst til oss - ennÃ¥
Produktmarkedssjef for telekom-produkter i Samsung i Norden, Michael Alström, kan ikke si om tale-til-tekst-telefoner kommer på det nordiske markedet, men han lover å komme med mange nye modeller i løpet av året.

- Det skjer veldig mye produktutvikling i Korea for tiden. Vi jobber med å finne fram til de modeller som passer til våre markeder. Det er mange modeller som bare blir presentert på lokale markeder, sier Alström.

 

Operatørenes ønsker er viktige for hvilke modeller Samsung henter til de ulike markedene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen