Tale blir tekst

SpinVox har lansert et system for konvertering av talemelding til tekst. Tjenesten er spesielt rettet mot travle forretningsfolk som mottar hauger av beskjeder hver gang de er i ett møte, eller er forhindret fra å ta telefonen. Mottatte beskjeder sendes som en tekstmelding direkte til mobilen, eller til en e-postadresse.

Administrerende direktør hos SpinVox forklarer at det ikke lenger er nødvendig å stresse med å notere viktige beskjeder for hånd, eller behov for å måtte høre gjennom beskjedene flere ganger for å få med seg alt. Ved hjelp av SpinVox vil de innkommende talebeskjedene dukke opp på telefonen som tekstmelding og leses når man har tid.

Systemet kommer med flere praktiske funksjoner. Blant annet kan man selv bestemme hvor mye av talebeskjeden som skal konverteres, helt fra 30 sekunder og opp til 3 minutter. Er man utenlands sparer man dyre tellerskritt ved å motta beskjedene som tekst i stedet for talemeldinger.

Når det gjelder teknologien som ligger bak programvaren, holder utviklerne kortene tett til brystet, men avslører at SpinVox skal være tilpasningsdyktig og vil forbedre seg i takt med økende bruk.

SpinVox er foreløpig kun tilgjengelig i Storbritannia og begrenset til å gjenkjenne engelsk tale. Konverteringen fra talebeskjed til tekst skal visstnok skje med 98 % nøyaktighet, men kan feile ved bruk av kraftig aksent eller vanskelige ord.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen