Tale-til-tekst(melding)

På CES, Consumer Electronics Show som finner sted i Las Vegas, har Samsung vist frem en del av sine kommende modeller tiltenkt det amerikanske markedet. Blant telefonene er P777, som er svært lik D500, A800 som er den første telefonen på det amerikanske markedet med 2 megapiksels kamera, samt P207, som har den nye teknologien kalt VoiceMode.

VoiceMode er utviklet i samarbeid med firmaet VoiceSignal, som har spesialisert seg på talegjenkjenningsteknologi. Mens stemmegjenkjenning har eksistert på mobiltelefoner i mange år, har det vært i et svært begrenset omfang. Samsungs nye modell kjenner ikke bare igjen talekommandoer og numre, den kan konvertere tale til tekst på direkten.

Noe for den late?
I stedet for å taste inn en tekstmelding, kan man diktere meldingen til telefonen. Man trenger heller selvfølgelig ikke lete opp mottakeren i adresseboka eller taste inn et nummer, man forteller navn eller nummer til mottakeren, så ordner telefonen resten.

Dette gjør hele prosessen med å sende tekstmeldinger betydelig enklere, og Samsung håper det kan føre til bedre utnyttelse av mobiltelefonen for de som finner det vanskelig å sende meldinger.

Peter Skarzynski, senior vice president i Samsung, hevder at folk forventer gjennombrudd som dette fra Samsung, og er glad for å nå kunne tilby denne funksjonen.. Foreløpig er det bare P207 som har full tale-til-tekst-funksjonalitet innebygget, men det vil komme flere modeller, og gjenkjenning av flere språk, etter hvert.

Når den første mobilen vi kan snakke norsk til dukker opp, er svært uvisst, men kanskje er dette en god måte å friske opp engelsken på?

Du kan lese mer om P207 og VoiceMode i pressemeldingen fra Samsung.