Dataspillet Battlefield Hardline lover høyt tempo, men klarer PCen din å henge med?
Dataspillet Battlefield Hardline lover høyt tempo, men klarer PCen din å henge med? (Bilde: Electronic Arts)

Takler PC-en din det siste Battlefield-spillet?

Battlefield Hardline gikk ut i åpen beta i dag, vi har satt sammen en PC som takler det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Battlefield 4 introduserte noe som utgiver Electronic Arts (EA) og utvikler Digital Illusions CE (DICE) kalte «Levolution»; et element i spillet der større deler av kartet blir ødelagt. Det kan for eksempel være en demning som sprekker og oversvømmer banen, eller en hel skyskraper som kollapser, med tilhørende støvskyer som fyller kartet og stein som raste i vannet. Og sammen med skyskraperen kollapser også bildefrekvensen for alle andre enn spillerne med de råeste maskinene.

«Levolution» gjelder ett landemerke per bane, men også resten av miljøet er i stor grad dynamisk. Har fienden forskanset seg i andre etasje? Da planter du bare C4 under føttene på dem og blåser vekk gulvet. Gjemmer fienden seg bak en murvegg når du kommer med tanksen? Hjelper ikke; ett skudd og rubbel, bit, murstein og motspillere flyr veggimellom. Etter 10 minutter på en bane ser den virkelig ut som en krigssone, noe som er krevende for maskinvaren.

Battlefield Hardline.
Etter 10 minutter på en bane ser den virkelig ut som en krigssone, og Battlefield Hardline blir intet unntak. Foto: Electronic Arts

Nytt spill, nye specs

Minstekrav

 • Operativsystem: Windows Vista SP2 64-bit
 • Prosessor: Athlon II/Phenom II 2,8 GHz, Intel Core i3/i5 2,4 GHz
 • Minne (RAM): 4 GB
 • Skjermkort: ATI Radeon HD 5770 (1 GB), NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB)
 • Lagringsplass: 60 GB.

Anbefalt

 • Operativsystem: Windows 8 64-bit
 • Prosessor: Intel Quad-Core eller AMD Six-Core
 • Minne (RAM): 8 GB
 • Skjermkort: AMD Radeon R9 290, NVIDIA GeForce GTX 760
 • Skjermkortminne: 3 GB
 • Lagringsplass: 60 GB

Battlefield 4 kom ut i november 2013, men allerede nå er EA og DICE klare med et nytt Battlefield: Battlefield Hardline. Det vil si, spillet kommer ikke ut før i mars, men er i dag tilgjengelig via en åpen beta, som vil si at du har anledning til å spille det før det er helt ferdig. EA har i den anledning lagt ut spillets systemkravene.

Dette er en «sivil» versjon av Battlefield 4, og i stedet for at to militærstyrker kriger mot hverandre, er dette et «politi-og-røver»-spill, der ett lag er bankranere, og det andre er politiet. Spillet kjører i likhet med Battlefield 4 på DICEs grafikkmotor Frostbite 3, du kan fortsatt spille på servere med opptill 64 spillere, og EA lover oss at det blir det «raskeste» Battlefield-spillet til nå. Hvor mye koster det å oppgradere maskinen slik at den møter de anbefalte kravene?

Prosessor

Vel, via vår Prisguide finner vi en  en firekjerners Intel i5 4460 fra 1749 kroner, og en sekskjerners AMD FX-6300 fra kroner 1039. Hvis du vil du vil strekke deg enda høyere kan det være verdt å sjekke ut Intel Core i7 4790K.

RAM

Corair Vengeance DDR 3 1600Mhz 8GB CL9 er en fin liten RAM-pakke som får deg opp til de anbefalte kravene for 649 kroner. Hvis du føler lommeboken er enda litt større ville vi sjekket ut Kingston HyperX Fury DDR3 1866MHz 16GB

hardline_04.
Det kan bli veldig pent, om noe destruktivt. Foto: Electronic Arts

Skjermkort

Her oppgir EA to spesifikke kort som de anbefaler: AMD Radeon R9 290 fra kroner 2599 og Nvidia GeForce GTX 760 fra kroner 1663. AMDs kort gir deg bedre ytelse enn Nvidias, men til en stivere pris og med mye mer støy. Skulle vi valgt fritt hadde vi gått for Nvidia GeForce GTX 970 som vi kåret til «Årets skjermkort» i 2014. Vi skrev da at det er veldig mange år siden noe skjermkort leverte like mye per krone som dette kortet.

Harddisk

Når man spiller på nettet på et spill som Battlefield skifter serveren du spiller på som regel kart for hver runde, noe som innebærer mye lasting for PC-en din hjemme. Et minutt her og 30 sekunder der kan raskt føles som bortkastet tid, så her vil en SSD-disk hjelpe. 

Den beste ytelsen vi har sett i våre tester er det OCZ Vector 150 240 GB SSD som byr på. Den koster i dag drøyt 1400 kroner, og vil sørge for at du er raskt kampklar. Hvis pris ikke er noen hindring kan du også få dobbelt så mye plass, med en OCZ Vector 150 480 GB SSD, for omlag en tusenlapp ekstra.

Prisen

Vi skulle greid å oppgradere PC-en for å møte spillets anbefalte krav til rett rundt 3000 kroner, så fremt vi går for de billigste alternativene, finner beste pris på Prisguide, og går ut fra at vi allerede har basiskomponenter som harddisk, hovedkort, skjerm og så videre.

Hadde vi gått for vår egen løsning blir prisen betraktelig høyere og lander på nærmere 9000 kroner, basert på at vi finner gode priser. Til gjengjeld blir det da en spillemaskin som kommer til å takle dataspill i flere år fremover.

Hvis du ikke har det travelt med å oppgradere kan det være mye penger å spare på å sette opp et prisvarsel, så får du melding hvis produktene du følger med på kommer på tilbud.

Her er noen tips til datakomponenter det kan være lurt å følge litt ekstra med på»

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen