Visedirektør Kathrine Forsberg i TDC Bedrift tror flere dansker vil kreve hjemmkontor nå.
Visedirektør Kathrine Forsberg i TDC Bedrift tror flere dansker vil kreve hjemmkontor nå. (Bilde: Uffe Weng/TDC)

Takler den massive lærer-lockouten med hjemmekontor

Hver 5. danske med barn i skolen jobber hjemmefra i disse dager.

Danmark er midt oppe i en gigantisk "lockout" som først og fremst rammer landets lærere. Torsdag ventes 40.000 demonstranter til København sentrum, ifølge BT.dk.

En slik lockout rammer selvsagt arbeistakere i forskjellige bransjer, men mange av dem klarer seg tilsynelatende greit likevel, takket være muligheten til å ta hjemmekontor. Ifølge en undersøkelse foretatt av Analyse Danmark på oppdrag for mobilselskapet TDC, jobber hele 18,8 prosent av de som har barn i skolealder hjemmefra under lærer-lockouten.

– Der er ingen tvil om at mange foreldre har hatt behov for litt fleksibilitet for å kunne få hverdagen til å henge sammen under denne lockouten, og her er hjemmekontor selvfølgelig en opplagt mulighet en kan benytte seg av, sier visedirektør Kathrine Forsberg i TDC Bedrift i en pressemelding.

Lettere for de med høy utdanning

Særlig arbeidstakere med høyere utdannelse har benyttet seg av denne muligheten, skal vi tro resultatene av undersøkelsen. Blant de med lang utdannelse har nemlig 28 prosent jobbet hjemmefra under lockouten.

Forsberg viser til at høyt utdannede typisk arbeider på kontor, og at de med en Internett-oppkobling har mulighet til å løse mange av arbeidsoppgavene sine hjemmefra. Det inkluderer videomøter og deling av dokumenter. TDC-direktøren tror dessuten at lockouten kan føre til at flere dansker vil be om å få hjemmekontor i tiden som kommer.

I Danmark får 21 prosent av ansatte i det private dekket Internett-regningen sin hjemme av arbeidsgiver. For statlig ansatte er derimot tallet kun 8 prosent.

– Den pågående lockouten viser hvor viktig det er at arbeidsgivere stiller de rette rammene til rådighet for å få privat- og arbeidsliv til å henge sammen, avslutter Forsberg.

I undersøkelsen til Dansk Analyse deltok 653 yrkesaktive med barn i alderen 6-17 år. Det er litt for få til at gruppen kan kalles "representativ", men det bør likevel gi en klar indikasjon på hvordan det danske samfunnet nå tenker om bruken av hjemmekontor.

(Kilder: Pressemelding, BT.dk)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen