Takker for seg

Danmarks minste teleselskap Tele Jylland har gått nedenom og hjem. Dette melder danske Computerworld.

Fjøsdrift
Det lille selskapet, som ble drevet fra et nedlagt gårdsbruk av Rikke Knudsen måtte senke flagget da TDC stengte for adgangen til nettverket på grunn av ubetalte regninger.

Selskapet startet sin virksomhet i 2003 og hadde som mål å levere billigst mulig telefoni til folk.

Selskapet gikk konkurs etter en kort og hektisk nedgang som start i desember sist år. Da mektige TDC stengte for Tele Jyllands trafikk på TDC's nett på grunn av et økonomisk mislighold. Etter dette har ikke Tele Jylland kunnet drive forretninger, og har dermed ikke hatt inntekter på flere måneder. Det var det danske rettsystemet som til slutt satte punktum ved å erklære selskapet konkurs.

Det er Handels og Kontorfunktionærernes Forbund som har begjært bedriften konkurs på vegne av to tidligere medarbeidere som ble sparket og ikke fikk lønn i oppsigelsesperioden. Nå krever de en erstatning på 267.000 kr.

Alle abonnementene ble stengt da konkursen var et faktum. Abonnentene kan fremdeles ringe noen få gratisnummer. Blant annet til TDCs kundeservice. Da kundene ble klar over at Tele Jylland var konkurs benyttet mange muligheten og ringte TDC og opprettet nytt abonnement der.

- Jeg bryr meg ikke om hvor mine kunder oppretter nye kundeforhold, men jeg mener at TDC fikk for lett tilgang til kundene, sier Tele Jyllands direktør Rikke Knudsen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen