Takk ham for pizza og dataspill
(Bilde: Intel Free Press (CC BY-SA 2.0))

Takk ham for pizza og dataspill

Nå kommer Atari-skaperen og pizza-gründeren Nolan Bushnell til Norge.

Pong! Den hvite flekken treffer racketen og spretter tilbake! Et av verdens viktigste dataspill er skapt, i 1972. Selskapet er Atari. Maskinen er arkade. Og i bakgrunnen lusker Nolan Bushnell. 

Pong har senere blitt gjenstand for stor oppmerksomhet, og har hatt enorm påvirkning for dataspillbransjen. For to år siden hyllet studenter ved et universitet i Philadelphia Pong med å spille det på skyskrapere. Se den nokså imponerende videoen på Cw.no.

Nå er Atari konkurs, men Bushnell grunnla det legendariske spillselskapet Atari og la dermed grunnlaget for dataspill som vi kjenner dem i dag. Siden har han grunnlagt den barnevennlige pizza-kjeden Chuck E. Cheese, inkubatoren Catalyst og en lang rekke andre selskaper.

Nå kommer han til Norge. På teknologikonferansen Technoport i Trondheim den 18. og 19. mars kommer også Angela Lamont, som gjennom - av alle ting - folkefinansieringstjenesten Kickstarter har startet arbeidet med å reise til månen. Jepp.

Konferansen arrangeres av Technoport, en organisasjon som består av NTNU, Sintef, Statoil, Trondheim Kommune, Sør-trøndelag fylke, Innovasjon Norge og Sparebank 1.

Det er gode grunner til at du aldri får nok av dataspill:
Derfor blir du hekta på dataspill! (Cw.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen