Snart blir det taco-fredag også på mobilen
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Unicode/montasje)

Snart blir det taco-fredag også på mobilen

41 nye emojier er klare.

Emoji-«språket» er i konstant utvikling, og i år har vi fått flere symboler som kan berike de aller fleste mobilsamtaler. Vi tenker selvsagt på den kommende langfinger-emojien, og ikke minst vår nye favoritt: Lev lenge og vel-hilsenen til Spock fra Star Trek

I den neste offisielle oppdateringen fra Unicode, kan vi vente oss enda flere godbiter, melder The Verge. Det store høydepunktet er naturligvis Taco-emojien, som etter sigende har vært etterlyst i lang tid blant brukerne. Med på kjøpet får du for øvrig Burrito-emoji også i samme kategori.

Vi ser for oss at disse vil bli hyppig brukt på fredagskveldene i Norge fremover. Den amerikanske hurtigmatkjeden Taco Bell fryder seg selvsagt også over nyheten:

 

Opp til Google, Apple, Microsoft etc.

Som Taco Bell er inne på, hjelper det lite at Unicode har inkludert emojiene i standarden sin hvis ingen tar dem i bruk. Det er for eksempel opp til Google å inkludere støtte for dem i Android-operativsystemet. Deretter er det opp til mobilprodusentene eller tastatur-apputviklere å avgjøre om de vil inkludere symbolene i sine Android-tastatur.

Den nevnte Spock-emojien har for øvrig Apple støtte for, men de har foreløpig ikke inkludert den i iPhone-tastaturet. Det betyr at du selv må legge det inn som en tastatur-snarvei. (Kopier ikonet fra Emojipedia. Gå til Innstillinger -> Tastatur -> Snarvei og legg til en ny snarvei. Lim inn ikonet, og velg en forkortelse du kan skrive for at ikonet dukker opp)

Enhjørning, moské, popcorn, nerd og champagne

Foto: Unicode

Det er imidlertid mange andre ikoner i tillegg til Taco-emojien som har blitt inkludert i Unicode 8.0. Blant dem er Enhjørning-emoji, «Nerd Face»-emoji og «Robot Face»-emoji.

«We're not worthy!».
«We're not worthy!». Foto: Unicode

Muslimer kan glede seg over at både moské og Kaaba-emoji er inkludert, selv om de neppe kan brukes under årets Ramadan. Synagoge- og Menorah-emojier er to nye jødiske symboler, mens «Place of Worship»-emojien trolig kan funke for alle religiøse, så vel som ateistiske Wayne's World-fans.

Rockere vil nok også sette pris på «Sign of the Horns»-emojien (djeveltegn). Videre får vi blant annet Løve-emoji, Hot Dog-emoji, Ostestykke-emoji, Popcorn-emoji og «Bottle with popping cork»-emoji, altså et ikon som symboliserer Champagne. Det kommer også noen flere smilefjes med forskjellige ansiktsuttrykk. 

Se alle de nye emojiene nederst i bildegalleriet.

Unicode vil forklare deg hva smilefjesene egentlig betyr
Disse emojiene bruker vi feil »

(Kilde:  Unicode via The Verge)

(Bilde: Unicode)
(Bilde: Unicode)
(Bilde: Unicode)
(Bilde: Unicode)
(Bilde: Unicode)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen