Guide

Ta vare på oppdateringer

Én ting bør du i hvert fall ikke gjøre, og det er å bruke "oppdateringer" du får som e-post vedlegg. Bruker du disse, risikerer du å infisere PC-en din med et datavirus, istedet for å oppdatere Windows. Poenget er at oppdateringer sendes aldri via e-postvedlegg. Slike vedlegg bør slettes umiddelbart, slik at du ikke glemmer at disse er falske.

Bruker du Windows 2000 eller Windows XP, kan du eventuelt velge å automatisk oppdatering, slik at du ikke trenger å tenke på oppdateringer. Det er viktig å oppdatere Windows regelmessig, for sikkerhetens skyld.

Windows Update katalogen

Du kan besøke følgende webside og velge den oppdateringen du ønsker:

http://windowsupdate.microsoft.com/catalog

Du kan velge å søke etter oppdateringer for Windows, eller oppdateringer for maskinvareenheter:

Velg det første alternativet, hvis du ønsker å søke etter oppdateringer for Windows.

I neste skjermbilde kan du velge et operativsystem, det vil si hvilken Windows-versjon du har, og hvilken språk-versjon du har:

Bruk rullevinduet til å bla deg frem til riktig versjon. Du kan finne ut hvilken versjon du har ved å høyreklikke med musen på ikonet "Min datamaskin" på skrivebordet. Er du fortsatt usikker på hvilke versjon du har, bør du spørre en datakyndig som vet mer om dette.

Når du har valgt riktig versjon, klikker du på "Søk"-knappen til høyre. Da skal du få et nytt rullevindu, hvor du skal velge hva slag oppdatering du ønsker. Klikke på en av dem, og du får opp en liste over diverse oppdateringer.

Klikke på "Legg til" på de oppdateringer du ønsker. Når du er ferdig, klikk videre på "Nedlastingskurven".

På det neste vindu du får opp, kan du velge hvilken mappe du laster oppdateringen til. Klikk på knappen "Bla gjennom..." og velg den mappen du ønsker. Deretter kan du klikke på knappen "Last ned nå", og oppdateringen lasted ned som en fil som du kan ta vare på. Du vil da få opp et nytt vindu med beskrivelse av en lisensavtale med Microsoft. Denne må du "Godta" for å gå videre.

Ønsker du å installere oppdateringen du nettopp lastet ned, må du bla deg frem til den mappen du valgte for å laste den ned, og dobbelklikke på en fil (som regel en EXE-fil). Vær obs på at hvis du får slike filer via e-post, bør du slette slike filer umiddelbart. Slike filer sendes aldri via e-post og de som sender slike filer til deg, prøver å lure deg.

Gratis sikkerhets-CD

Bruker du Windows 98, 98 SE, ME, 2000 eller XP, kan du nå bestille gratis sikkerhets-CD fra Microsoft. CD-en er spesielt rettet mot brukere som ikke har "bredbånd". Les mer.

Hjemmesider for diverse Windows-versjoner

Disse sidene har oversikt over oppdateringer som kan lastes ned. Vær klar over at disse hjemmesidene har ikke alltid de siste oppdateringen, og at Microsoft har sluttet å lage oppdateringer for eldre Windows-versjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen