Ta Statens egen bredbåndstest

Tidlig i 2009 kunne vi melde om at Post- og teletilsynet var i ferd med å utvikle en speedometertjeneste, altså et nettsted der brukerne kan få målt ned- og opplastingshastigheten mot Internett. Dette er på ingen måte noe nytt - det finnes allerede en rekke slike tjenester, blant annet via Hardware.no, ITavisen.no og selvfølgelig Teknofils eget speedometer.

Men i går kastet Post- og teletilsynet seg på med lanseringen av Nettfart.no. Som varslet er tjenesten sterkt inspirert av den svenske tjensesten bredbandskollen.se, og skiller seg fra de fleste andre slike tjenester ved å måle svartid i tillegg til ned- og opplastingshastighet. De har også et tak på 180 samtidige målinger, noe som gjør at det i noen tilfeller kan være litt ventetid på tjenesten.

Fordelen med å ha tilgang på flere slike måtjenester er klar - dersom du får merkelige resultater fra en av disse vil det være smart å sjekke mot en eller flere andre. Slik oppdager du om problemet ligger i tjenesten eller om du faktisk har en trøblete linje.

Husk også at fart ikke er alt - det finnes derfor andre tjenester som sjekker kvaliteten på linja di.

Post- og teletilsynets speedometer finner du altså på Nettfart.no.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen