Guide

Ta Skype ut av huset

  

- Ideen om å ta betalt for telefonsamtaler hører til i forrige århundre, sier Niklas Zennström, direktøren i Skype, på selskapets hjemmesider. Og det er dette Skype handler om. Å ringe gratis.

Skype-fenomenet har regelrett tatt av. Det er nærmest på alles lepper for tiden, og telefonselskapene skjelver i buksene.

Med IP-telefoni kan vi ringe gratis til hverandre, eller ringe til utlandet med lokaltakst. Da sier det seg selv at teleleverandørene kan tape stort på at kunder går fra tradisjonell telefoni til Skype eller andre IP-telefonløsninger.

Hvis vi sammenligner med Telenors priser, koster for eksempel en samtale til Tanzania hele 13,67 pr minutt, mens Skype tar i underkant av to kroner (€0,248) for samme tjeneste. Mulighetene for innsparing er med andre ord enorme.

IP-telefoni har fra begynnelsen av vært noe du har gjort fra PC-en. Men fremskrittene innen trådløs teknologi har åpnet muligheten for at vi også kan ta med oss IP-telefonen bort fra dataskjermen.  Foreløpig finnes det ingen fullgode løsninger for å bruke Skype på mobiltelefonen, men du kan i dag bruke PDA-en din til å ringe dersom du har trådløst nettverk på den.

Nå er det på tide at du kommer deg bort fra datamaskinen, og tar med deg IP-telefonen ut. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på hvordan du kan bruke Skype mens du er på på farten.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen