Ta opp og ta med

Mobil-TV er i vinden for tiden. Mobilprodusentene har skjønt at vi gjerne vil se TV på mobiltelefonen, og operatører verden over prøver å bestemme seg for hvilken standard de skal bruke til de mobile TV-sendingene.

Nå skal ordet mobil-TV få enda bredere betydning enn det hittil har hatt. Motorola har nemlig lansert en ny digital videoopptaker som ved hjelp av en spesiell funksjon lar deg overføre programmene du tar opp til mobiltelefonen, slik at du kan ta med deg episoden du aldri så, eller filmen du ikke rakk i går, med deg i lomma.

Den nye funksjonen heter Follow Me TV. Opptakeren fungerer ellers som en vanlig opptaker, og lar deg ta opp TV-programmer du ønsker å se senere eller flere ganger. Vil du ha med deg opptakene dine på mobiltelefonen, vil opptakeren automatisk konvertere opptaket til mobilformat, slik at det for plass på telefonen.

Foreløpig er mulighetene for Follow Me TV ganske begrenset. For det første er det bare én mobiltelefon som støttes, nemlig Motorolas nyeste Razr-telefon, V3x. For det andre selger ikke Motorola sin nye digitale videoopptaker fritt i butikkene. Den får du nemlig bare kjøpt gjennom kabel-TV-selskapene.

I tillegg til å la deg spille av opptakene dine på mobiltelefonen, lar Follow Me TV-funksjonen deg også styre opptak via mobiltelefonen. Til dette trenger du i følge Mobil.se ingen Razr-telefon. Muligheten til å fjernstyre opptakeren via mobiltelefonen krever imidlertid spesiell programvare på mobiltelefonen. Denne får du heller ikke tak i hvor som helst. Motorola har inngått et samarbeid med den amerikanske operatøren Sprint, som foreløpig kun selger én telefon, Motorola C290, med denne programvaren installert.

Det blir nok en stund til vi får se Follow Me TV her til lands. Alt tyder på at dette er en videoopptaker tiltenkt kun det amerikanske markedet. Skulle du tilfeldigvis være i USA, kan du se Follow Me TV i levende live på National Show i Atlanta denne uken.

(Kilde: MobileTracker, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen