Ta med Mac-en på iPod-en

Alternativ tekst mangler

Da Apple skulle introdusere operativsystemet Panther for noen år tilbake, hadde selskapet planer om å integrere et system som lot deg ta med deg brukerkontoen din på iPod-en. Da Panther ble sluppet i oktober 2003, var funksjonene imidlertid forduftet.

Tanken bak systemet, som fikk navnet "Home on iPod", er at du enkelt og greit skal kunne ta med deg skrivebordet, dokumentene og innstillingene på Mac-en på iPod-en. Når du skal bruke en annen Apple-maskin, kan du enkelt og greit koble til iPod-en og logge deg på. Opplevelsen vil da være at du sitter på samme maskin som du har hjemme eller på jobb.

Før Panther ble lansert skrev Apple følgende om "Home on iPod":

"Når du er i nærheten av en Mac utstyrt med Panther, kan du bare plugge i iPod-en, logge inn, og du er "hjemme", uansett hvor du måtte befinne deg. Og når du kommer tilbake til hjemmedatamaskinen din kan du synkronisere alle endringer du har gjort med filene dine ved hjelp av File Sync, som automatisk oppdaterer endringer du har gjort når du har vært frakoblet".

I tillegg til å fungere med iPod, skulle "Home on iPod" også fungere sammen med en hvilken som helst ekstern Firewire-harddisk.

Nå gir systemet lyd fra seg igjen. Apple søkte patent på "Home on iPod" i 2002, og fikk denne uken patentsøknaden innvilget. Det er imidlertid fortsatt ingenting som tyder på at vi får se systemet i OS X med det første.

Etter at Apple trakk "Home on iPod" fra Panther, ble det spekulert i om det ville dukke opp i en senere utgave av Mac OSX. Det har det ikke gjort, og Apple vil i kjent stil ikke si noen ting om systemet.

(Kilde: Appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen