Ta med deg Wikipedia overalt

Det taiwanske selskapet Openmoko har lansert en liten håndholdt enhet på størrelse med en lommebok, og som dermed kan tas med overalt.

Meningen er at enheten skal kunne brukes til å lese leksikonet Wikipedia – den har den engelske utgaven av leksikonet ferdig installert (rundt 3,5 millioner artikler).

Wikireader har 3,7-tommers trykkfølsom monochrom 240 x 208 piksler skjerm, og et microSD-kort med lagringskapasitet på 4 GB. Selskapet bak enheten tilbyr gratis oppdateringer hvert kvartal, eller man kan abonnere på innhold for en avgift på 59 USD per år, noe som visstnok skal levere ferskt Wikipedia-innhold på et nytt microSD-kort.

Enheten er uten nettforbindelse, men leksikonet skal kunne oppdateres ved å laste ned nytt innhold til microSD-kortet via en datamaskin som støtter et slikt kort, eventuelt en kortleser.

Enheten har innebygd nettleser som viser Wikipedia-artiklene. Hele Wikipedia-filen er ifølge Openmoko på rundt 25 GB (uten bilder), men selskapet har klart å komprimere dette til rundt 4 GB.

Wikireader skal ifølge selskapet kjøre ett år på to AAA-batterier, dersom enheten brukes rundt 15 minutter per dag.

Nettbutikken Amazon tilbyr enheten for 99 USD.

Les mer om Wikireader på thewikireader.com eller se videodemostrasjon på Youtube:

(Kilde: TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen