Ta kontrollen i Windows

Sysinternals er en samling av programmer som kan brukes til å feilsøke Windows. Programmene ble først utviklet av Mark Russinovich og lansert i 1996.

Hele samlingen ble i 2006 kjøpt opp av Microsoft, men det er fortsatt Russinovich som er ansvarlig for videre utvikling av programmene.

Nå har Microsoft lagt ut såkalt "Sysinternals Suite"-pakke med de aller fleste Sysinternals-programmene komprimert i én fil, sammen med hjelpefilene. Programmene må fortsatt kjøres enkeltvis ved å dobbeltklikke på exe-filene.

Sysinternals Suite

Pakken inneholder totalt 62 programmer, blant annet følgende:

  • Autoruns: Gir deg ganske detaljert oversikt over programmer som starter samtidig som Windows starter, og gjør det mulig å deaktivere uønskede programmer. Dermed kan du bidra til å gjøre Windows raskere.

    Dersom du har programmet Process Explorer kjørende samtidig, kan du undersøke et bestemt program nærmere. Høyreklikk på et program i Autoruns og velg Process Explorer...

  • Process Explorer: Gir deg oversikt over prosesser som kjøres i Windows. Med dette programmer kan du sjekke hvilke filer som åpnes når et bestemt program kjøres.

    Programmet kan brukes til å oppdage uønskede prosesser som eventuelt bidrar til å gjøre Windows tregere, eller som gjør skade på en eller annen måte.

    For å få fullt utbytte av programmet kreves det imidlertid en del innsikt og erfaring når det gjelder Windows og de ulike prosessene som kjøres.

  • Process Monitor: Overvåker prosessene i Windows i sanntid, og kan sammenligens med oppgavebehandling som er innebygd i Windows, men dette programmet er mye mer avansert.

Last ned

Sysinternals Suite kan lastes ned fra microsoft.com – du finner også informasjon om programmene på denne siden.

(Kilder: Betanews, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen