Ta kontrollen


Bilde: Microsoft

Process Explorer er et avansert program som gir deg en komplett oversikt over alle prosesser som kjører i Windows. Hensikten med programmet er blant annet å kunne feilsøke Windows, og eventuelt avslutte uønskede prosesser, eksempelvis kan programmet hjelpe deg til å finne ut hva som står bak såkalte "svchost"-prosesser.

Opprinnelsen

Det var programutvikleren Mark Russinovich som grunnla Winternals Software i 1996, et selskap som drev en nettside med navnet Sysinternals. Denne nettsiden hadde en oversikt over mange nyttige programmer som blant annet kan brukes til å overvåke og feilsøke Windows på en detaljert måte. Blant disse programmene er Process Explorer. Microsoft kjøpte opp selskapet i 2006, og nå arbeider Russinovich for Microsoft. Sysinternals heter nå Sysinternals Suite, og du finner programmene på microsoft.com

Process Explorer

Nå er Process Explorer klar i versjon 14, og denne gangen skal det dreie seg om større oppdatering. Blant nyhetene i denne versjonen er støtte for overvåking av nettverk og harddisker. Programmet har også fått forbedret fanefunksjon med mer informasjon om blant annet minne, ny kolonne for samlet prosessorbruk og forbedret DLL-skanning.

Last ned

Process Explorer 14 kan lastes ned fra technet.microsoft.com

(Kilde: Ghacks)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen