Ta kontroll over dokumentene med Adobe Policy Server

  • Endret
Adobe Systems lanserer nå Adobe Policy Server, en ny dokumentkontrolløsning som gjør det mulig å å fordele rettigheter til et elektronisk dokument i Adobe PDF-format (Portable Document Format). Den som har laget dokumentet kan avgjøre om mottakeren kan endre, kopiere, skrive ut eller videresende dokumentet. Det er også mulig å endre disse rettighetene selv etter at dokumentet er distribuert. Adobe Policy Server sikrer at det kun er de tilegnede mottakerne som kan åpne et beskyttet dokument, uavhengig om de arbeider i et internt bedriftsnett eller utenfor en brannmur.

Hvert dokument kan gis egenskaper i form av datobegrensning eller tilbakekalles omgående ved behov – uavhengig av hvor mange kopier som er distribuert. Ettersom Adobe Policy Server avgjør hvem som skal ha hvilke rettigheter til et dokument behøver man ikke distribuere dokumentet på nytt hvis det er foretatt endringer i rettighetene.

– Med Adobe Policy Server bygger vi videre på de innebygde sikkerhetsfunksjonene i PDF-formatet. For de av våre kunder som har Acrobat og PDF gir det et nytt, effektivt verktøy som beskytter bedriftshemmeligheter og den personlige integriteten, sier Sten Torpare, VD for Adobe Systems Nordic.

Den nye løsningen for policyhåndtering er siste tilskudd til Adobes plattform for intelligent dokumenthåndtering. Adobe Policy Server gir ytterligere mulighet til å beholde kontrollen over bedriftens dokumenter gjennom beskyttelse av rettigheter, tilpasning til lover og regler, samt beskyttelse av personlige opplysninger og informasjon om virksomheten. En annen fordel er reduserte kostnader fordi behovet for å sende sensitiv informasjon på papir minsker.

Ved hjelp av Adobe Policy Server kan en utvikler for eksempel sende ut et dokument med sine produktplaner til en godkjent samarbeidspartner for granskning. Om samarbeidspartneren senere skulle sende dokumentet videre til en annen mottaker som ikke har rettighet til å lese dokumentet, vil det være umulig å åpne. Et annet eksempel er at en bank med denne løsningen kan sende kontoutskrifter som vedlegg i en e-post til sine kunder i form av beskyttede PDF-filer. Dette uavhengig av hvilket e-postprogram eller dataplattform kunden benytter. Når kunden åpner kontoutskriften er den identisk med et tilsvarende papirdokument og kan lagres for å leses ”offline”.

Adobe Policy Server har benyttet egenskapene til PDF for en sikker overføring av bedriftsdokumenter. Programvaren tilbyr en enkel sikkerhetsløsning som kan integreres med organisasjonens eksisterende rutiner og system for brukeridentifikasjon, policy, innholds- og dokumenthåndtering, i tillegg til brukerkataloger som LDAP, ActiveDirectory og e-postlister.

Adobe Policy Server lanseres som et pilotprojekt sommeren 2004. Løsningen som er en del av Adobes produktfamilie for dokumenthåndtering blir tilgjengelig på det norske markedet mot slutten av året. Pris på løsningen vil bli presentert i forbindelse med kommersiell lansering av Adobe Policy Server i slutten av 2004.

Mer informasjon om Adobes løsninger for sikker dokumenthåndtering finnes på: www.adobe.com/security.

Pressemelding fra Adobe

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen