Ta i bruk virtualisering nå! (del 2)

Alternativ tekst mangler

Første del i denne artikkelserien er anbefalt lesestoff for å få maksimalt utbytte av denne artikkelen. Vi har også lenket opp til et par andre artikler om temaet som kan være av interesse nedenfor.

Nå som du har fått en rask oversikt over virtualisering på de ulike lagene i maskinvarearkitekturen skal vi sette disse sammen og se hvordan vi kan utnytte dette til å en fantastisk fleksibilitet.

Siden virtualiseringsteknologien baserer seg på programvare kan du dermed gjøre alt det denne programvaren tillater deg. For mange år siden var det nærmest en revolusjon at man faktisk kunne redigere tekst ved å trykke "backspace" et tekstbehandlingsprogram da man sammenlignet dette med den tradisjonelle skrivemaskinen. 

Samme sammenlikning kan nå gjøres på servere før og etter innføring av virtualisering.

Tidligere måtte du kjøpe deg en ny fysisk boks da du skulle ha opp en ny server. Dersom en serverkomponent var defekt, måtte du øyeblikkelig ned på serverrommet, åpne kabinetter og utføre fysisk vedlikehold. Ved oppgraderingsbehov måtte du først bestille flere komponenter, deretter vente 1-3 uker på forsendelsen og til slutt gjøre oppgraderingsjobben fysisk på maskinen(e).

Den tradisjonelle serverparken har egentlig vært utrolig tungvin og dyr i drift. Videre har det ført til at kapasitetsutnyttelsen på x86-servere i gjennomsnitt bare er 2-5 prosent. 

Så lenge du har tilstrekkelige maskinvareressurser i bunn, er den eneste begrensningen på de virtuelle systemene det selve virtualiseringsapplikasjonen tillater deg å gjøre og som du kanskje er kjent med er programvare i utgangspunktet svært fleksibelt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen