Ta bedre bilder med mobilen

Sjekk ut disse foto-appene for Android.

Har du problemer med å huske alt du har lært om fototeknikk når du er ute i felten, og skulle aller helst ønske du hadde med deg en assistent som kunne hjelpe når du trengte det som mest? Vel, kanskje disse appene kan være til hjelp?

Photo Guide

Photo Guide er for deg som nettopp har begynt å fotografere med et systemkamera eller et annet kamera som lar deg gjøre de fleste innstillingene selv. Når du står midt oppe i motivet og lurer på hva du skal gjøre, er dette appen som hjelper deg med tips og vink om hvordan du best skal utnytte motivet og få best mulige bilder av det, akkurat der og da.

Det hele foregår på engelsk, siden appen ikke er oversatt til norsk - i alle fall ikke ennå - men språket er ikke spesielt avansert og burde være forståelig for de fleste med skoleengelsken noenlunde intakt.

Photo Guide fungerer fint også uten dekning, siden all informasjonen allerede ligger på telefonen din sammen med appen, og kan hjelpe deg med ting som for eksempel:

  • Velge riktig blenderverdi
  • Situasjoner med forskjellige lysforhold
  • Få best mulig synsvinkel på bildet
  • Bedre komposisjon for landskap, portretter og sportsfotografier

Photo Guide finnes for både Android og iOS, og koster litt over en tier:

PhotoDroid

PhotoDroid er for deg som er litt mer avansert og ikke trenger den type hjelp som Photo Guide gir deg. Det PhotoDroid kan tilby er imidlertid langt mer detaljerte og avanserte utregninger som du kan komme til å trenge på sparket, langt fra nærmeste nerd.

Har du for eksempel noen sinne hatt behov for å vite nøyaktig hvilken synsvinkel du vil på med en gitt kombinasjon av kamera og objektiv? Eller hvor langt blitsen din rekker med visse innstillinger? Eller hva med minimumsavstand for å få et motiv i bildet med et visst objektiv og kamera?

Alt dette kan PhotoDroid hjelpe deg med, og mere til. Appen har nemlig også egne kategorier for utregning av diverse ding fior astrofotografer også, samt når sol og måne er i ulike posisjoner.

Noen av funksjonene vil bare være tilgjengelige i pro-versjonen av appen, som etter alt og dømme vil koste penger. Dette gjelder omregning av ulike kalendertyper, lenke til værdata, og utregning av minimum eksponeringstid for astrofoto. Pro-versjonen er ennå ikke sluppet, men enn så lenge finner du gratisutgaven av PhotoDroid i Android Market.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen