Slik ser Motorolas nye konsept ut. (Foto: Lysandre Follet)

Ta 3D-bilder med mobilen

De fleste forbinder ordet "stereo" med lyd, og to lydspor og med stereofonisk virkning. Men ifølge Motorola kan visstnok dette også gjelde bilder. Deres nye konsepttelefon "Stereo" har nemlig to kameraer , ved siden av hverandre, som tar bilder i nettopp to parallelle bildespor.

Bilder i 3D

Det dette kan gi er bilder i 3D. Dybden i et menneskesyn skapes gjennom at øynene ser noenlunde paralellt mot et objekt, som så settes i forhold til omgivelsene gjennom de to bildene som ses. Det samme skal gjelde for "Stereo", der bildene så i ettertid kan vises prosjektert med dybde. Om dette fungerer i virkeligheten kan en alltids stille spørsmål ved.

En annen løsning med to kamera er at de kan gjøre forskjellige ting. Dersom du for eksempel ønsker å ta bilde og video samtidig, kan dette gjøres med "Stereo".

Bluetooth og Wi-fi

Utover dette er "Stereo" et rimelig rett-frem-konsept, med Wi-fi, Bluetooth, høyoppløst skjerm og en design de færreste kanskje vil kalle spenstig. Bak designen står Lysandre Follet, på oppdrag fra Motorola.

Om "Stereo"-konseptet er noe Motorola ønsker å jobbe videre med vites ikke.

(Kilde: Coroflot, Dvice)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen