Ta mer kreative mobilbilder med disse enkle triksene
(Bilde: COOPH/YouTube)

Ta mer kreative mobilbilder med disse enkle triksene

Det er ikke mye som skal til.

For fotoentusiatser finnes det heldigvis massevis av ressurser på Internett man kan grave opp for å forbedre ferdighetene sine. Nå har det dukket opp en ny video med enkle tips og triks for den store gruppen av fotografer som nøyer seg med å bruke mobiltelefonen til å ta bilder med. Videoen kommer fra fotonettstedet COOPH.

Klippet, som er lastet opp på YouTube, inneholder syv triks demonstrert av den profesjonelle fotografen Lorentz Holder og krever fint lite ekstrautstyr for å teste ut.

«Panodash» og vann-objektiv

Holder starter med å vise et par morsomme måter å utnytte panoramafunksjonen på. Det første tipset innebærer å ta et panoramabildet ved å bevege mobiltelefonen sakte sidelengs mens en kompis eller venninne løper rundt fotografen for å plassere seg selv på ulike steder i bildet.

På denne måten vil personen dukke opp flere steder på samme bilde når panoramabildet settes sammen. Trikset her er å vente til man er ute av bildeutsnittet med å forflytte seg. Denne teknikken kalles «panodash».

Alternativt kan man føreta en såkalt «pano-drive-by», som går ut på å simpelthen starte opp panoramafunksjonen mens du sitter i bilen, da vel å merke som passasjér. Et annet tips innebærer å lage et meget primitivt makro-objektiv ved å dryppe en ørliten vanndråpe på linsen, noe som etter videoen å dømme fungerer sånn halvveis. Se hele klippet under.

Du kan også ta tøffe produktbilder med mobilen:
Slik gjør du det »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen