Ta med denne appen på visning

Ta med denne appen på visning

Gå systematisk til verks når du skal finne ny bolig.

For en tid tilbake fortalte vi om en iPhone-app som skulle gjøre boligkjøp litt enklere. Du fikk flere gode råd og tips, men vi savnet samtidig en del funksjoner som ville gjort appen mye bedre. Deriblant å ta flere notater direkte i appen når du er på visning.

Les mer: Appen som gir deg råd om boligkjøp

Nå har vi blitt tipset om en visnings-app som virker mer gjennomført enn Boligkjøp-appen. Den heter Visning, og finnes foreløpig kun til iPhone.

Bedre og billigere

Boligkjøp-appen koster 14 kroner i App Store. Appen som kalles Visning koster bare halvparten. Det tar oss heller ikke lang tid å finne ut at denne appen er mye mer omfattende enn den første vi testet.

Her kan du starte forskjellige prosjekter, slik at hvis du er på en visningsrunde og vurderer flere boliger kan du lett skille dem fra hverandre. Når du har startet et nytt prosjekt kan du gå gjennom sjekklisten punkt for punkt når du er på visning, og ta notater og bilder.

Veldig detaljert

Å kjøpe bolig kan være en veldig vanskelig prosess, og derfor bør du forsikre deg om at alt er som det skal være i boligen. Med den detaljerte sjekklisten i Visning-appen skal det mye til for at du overser noe viktig.

Gå gjennom boligen rom for rom og ta notater. På badet bør du for eksempel sjekke om vannet renner til sluket fra alle hjørner, noe du kan gjøre med en sprettball eller klinkekule. Når du har gjort dine vurderinger kan du merke Avløp/sluk som "ok", "bør utbedres" eller "må utbedres", noe som lagres i sluttrapporten.

Med denne appen har du mulighet til å gå systematisk til verks, og da ett punkt av gangen i hvert av rommene i boligen. Sjekk hvor gammelt det elekriste anlegget er i sikringsskapet, sjekk ventilasjonen i avtrekksvifta på kjøkkenet, spør om ordensregler dersom boligen er med i et borettslag.

Er det noe du ikke synes ser bra ut, eller noe du liker spesielt godt, kan du raskt ta bilde av det med appen. Bildene kommer også med i rapporten. Du har også lommelykt-funksjon enkelt tilgjengelig, noe som er nyttig når du for eksempel må kikke i sikringsskapet eller under kjøkkenbenken.

Sluttrapport

Når du trykker "vis rapport" får du en grei oversikt over hva som er ok og hva som må/bør utbedres der du har vært på visning. Dette er nyttig for å sammenligne ulike prosjekter (boliger til salgs) og ikke minst gi deg en pekepinn på hvor mye som må utbedres før du kan flytte inn - eller i alle fall få det som du vil.

Det vi savner i rapporten er enten miniatyrbilder eller ikoner som viser bildene du har tatt i løpet av visningsrunden. Fordi det er så mange punkter kan det være vanskelig å huske hvor du tok bilder. Det samme gjelder egne kommentarer.

Konklusjon

Sjekklisten er smart og effektiv, og du velger jo selv hvilke punkter du vil vurdere med appen. Trafikklys-kodene fungerer bra; Grønt for "ok", gult for "bør utbedres" og rødt for "må utbedres". Det er kanskje litt tungvindt å lese hvit skrift på svart bakgrunn, men det funker.

I motsetning til Boligkjøp-appen får du ikke konkrete tips til budrunde eller overdragelse av boligen, og denne typen informasjon kunne helt klart vært nyttig å ha med. Likevel er sjekklisten til Visning såpass mye bedre at vi totalt sett foretrekker denne fremfor Boligkjøp.

Kjøp Visning for 7 kroner i AppStore

Les også: Dette er nykommerne i App Store

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen