Ta med deg kameraten din på skulderen
Teknofil

Ta med deg kameraten din på skulderen

Dette er en av de merkeligere robotene vi har sett.

Har du ikke alltid drømt om å traske rundt med en kamerat sittende på skulderen din? Det har noen japanske forskere, og de utvikler derfor en robot som gjør at du aldri trenger å føle deg ensom igjen.

MH-2 er en liten robot som sitter på skulderen din og skal etter tanken kunne fremstå nærmest holografisk som en av dine venner i sanntid – takket være litt lyd-og-bilde-magi. Roboten fungerer med andre ord som en avatar, og skal kunne bevege hode, armer og overkropp i tråd med oppførselen til kameraten din.

Må ta på seg 3D-display

«MH» står for «miniature humanoid» og er designet for å etterlikne menneskelig oppførsel så realistisk som mulig. Hvis du har en venn eller slektning som du vil dele en opplevelse med, for eksempel å gå en tur, kan du ta med deg roboten på skulderen og ringe opp vennen din for å «ta ham med».

Den andre personen må således ta på seg et klesplaggaktig 3D-display og stå foran et system som tar opp bevegelser, som for eksempel Microsoft Kinect. Dermed kan han se hva du ser, og robotavataren etterlikner både bevegelser og tale som han foretar seg.

Svær ryggsekk

For å få til raske og presise bevegelser på roboten, må personen som legger ut på tur ha med seg en større ryggsekk stappfull av mekanikk og elektronikk. Det ser ikke ut til å være det morsomste å bære rundt på, og de japanske forskerne prøver derfor å finne ut hvordan de kan redusere størrelsen.

En naturlig utvikling av denne idéen blir å tilføye enda en robot på den andre skulderen, slik at du får hjelp til å overveie moralske dilemmaer av en god venn og en ond venn.

Les også: Nyttig robot rydder opp etter deg

Se også følgende video på YouTube:


(Kilde: IEEE Spectrum)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen