Ta med deg helikopteret på joggetur
Teknofil
(Bilde: Exertion Games Lab / YouTube)

Ta med deg helikopteret på joggetur

Joggobot sikter etter å bli din nye treningspartner.

Sliter du med motivasjonen under joggingen? Dersom du ikke klarer å finne en passende menneskepartner å trene sammen med, kan dette kvadrokopteret være midt i blinken for deg.

Joggobot følger deg nemlig på tur, og kan gi deg det sårt tiltrengte motivasjonsdyttet for at du skal yte det lille ekstra. Bare fyr opp kvadrokopteret, angi innstillingene på smarttelefonen, ta på deg t-trøya med spesialmønster og sett i gang med joggingen.

Hold mønsteret synlig!

Den spesielle treningspartneren er skapt av Floyd Mueller og Eberhard Gräther fra Royal Melbourne Institute of Technology i Australia. De har tatt i bruk en såkalt AR-drone fra selskapet Parrot, som reagerer på spesifikke farger på t-trøya. Så fort du snur deg eller Joggobot ikke ser mønsteret lenger, vil den «parkere» på bakken.

Kvadrokopteret vil ellers befinne seg foran deg når du løper, og det er mulig å programmere avstand og andre parametere via en app. Hvordan Joggobot skal forhindres i å krasje inn i andre folk eller gjenstander blir det ikke fortalt noe om.

Ulik trening

Teamet bak Joggobot ser uansett ut til å ha fått teknologien til å virke, og sysler nå med tanken om å skreddersy programmer til ulikt bruk. Folk trener forskjellig, og Joggobot kan for eksempel bli programmert til å motivere eller bare hjelpe joggeren med å holde en stabil hastighet.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Når prototypen eventuelt blir tilgjengelig for massene er ennå for tidlig å si. Ville du tatt i bruk Joggobot til treningen din?

(Kilde: New Scientist)

Se en video som forklarer Joggobot litt nærmere på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen