TIPS: Ta kontroll over TV-en med mobilen
Tips

Ta kontroll over TV-en med mobilen

Denne appen er like enkel, som den er genial.

Tenk deg at du sitter i sofaen og plutselig finner en morsom Youtube-video som du har lyst til å vise vennene dine. I stedet for at alle skal se videoen på den lille mobilskjermen, kan du med Clik-appen på mobilen enkelt sende videoen til en TV-skjerm eller en PC-skjerm. Og du trenger ikke kjøpe Apple TV eller annet tilleggsutstyr som koster penger.

Du bruker mobiltelefonen til å finne frem Youtube-klipp. Når disse legges i avspillingskøen, dukker de automatisk opp på PC- eller TV-skjermen du har linket mobilen opp mot.
Du bruker mobiltelefonen til å finne frem Youtube-klipp. Når disse legges i avspillingskøen, dukker de automatisk opp på PC- eller TV-skjermen du har linket mobilen opp mot.

Tar kontroll over både PC- og TV-skjermer

Måten Clik-appen virker på er enkel, men ganske genial:

Etter at du har installert Clik-appen på mobiltelefonen din, må du gå til nettsiden clikthis.com i en nettleser på den skjermen du vil "ta kontroll over". Vil du vise Youtube-videoer på en TV, må du med andre ord ha koblet en mediesenter-PC til TV-en, eller ha en "smart-TV" med innebygget nettleser.

Du får nå opp en stor QR-kode på skjermen, som du skanner med Clik-appen. I løpet av sekunder har du tatt kontroll over skjermen, ved at Clik-appen på mobiltelefonen din kontrollerer en avspillingsside for Youtube-videoer i nettleseren på den store skjermen.

Du søker etter Youtube-videoer fra Clik-appen på mobilen, og legger dem du vil se i en avspillingskø. Så vil de "automagisk" dukke opp én etter én på skjermen du har linket mobilen opp mot. Favoritter-funksjonen lar deg "bokmerke" Youtube-videoer du vil se senere.

Clik finnes både til iPhone og Android.

Les også om hvordan du kan styre og overvåke alt i huset fra mobilskjermen: Mobilen blir midtpunktet i stua.

Les også: Slik fungerer nettbrettene i stua

Her er flere smarte mobiltriks

Her finner du alle mobiltipsene

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen