T9 lanserer lynkjappe mobilmenyer

T9 lanserer lynkjappe mobilmenyer

(3GSM Barcelona/Mobilen.no): T9 er kjent som selskapet som gjorde det mulig å skrive raskere SMS ved hjelp av en innbygget ordbok i mobilen. Nå vil selskapet gjøre det enklere å finne frem i menyer, søke etter bilder eller lete opp den rette MP3-filen. 

Søkemotor
Kort fortalt dreiere det seg om å legge en søkemotor på toppen av de øvrige funksjonene i mobilen. Skal du for eksempel finne MP3-låta ”The River” med Bruce Springsteen holder det at du taster 7 og 4 (r og i). Nå får du opp en liste over alle filer i mobilen som inneholder bokstavkombinasjonen ri, samt de som inneholder P, Q, R eller S som første bokstav, og G, H eller I som andre. 

På listen finnes også kontakter med telefonnumre som inneholder 74, og programmer passer til bokstavkombinasjonene.

Gruppert
Men for å gjøre listen betydelig kortere kan du enkelt velge å vise bare mediefiler, bare kontakter osv. Skriver du inn 8 (v) vil listen krympe mye, og sjansen for at filen du søker etter dukker opp på skjermen er større.

Systemet kalles T9 Discovery, og er et hjelpemiddel når du i all hast skal finne frem til noe på mobilen. Vi er imponert over hvor raskt det virker, og hvor enkelt og intuitivt det hele er lagt opp.

T9 Discovery erstatter ikke telefonens vanlige menyer, så du kan fremdeles glede deg over å ha menyer, farger og annet slik du kjenner det. 

De første produktene med T9 Discovery skal være på markedet i løpet av året, forteller Eric Collins i T9 solutions. 

Flere nyheter
T9 lanserte for øvrig også to andre nyheter på 3GSM. Den ene, XT9, kjenner vi fra før. Det er den tradisjonelle T9-ordboka med nye funksjoner som gjør at du godt kan slurve og trykke på feil knapp – mobilen regner seg frem til hva du antakelig mente og foreslår alternativer. XT9 virker dessuten også når du skriver for hånd eller bruker mobiltelefon med QWERTY-tastatur.

Først ute med en fullverdig XT9 er Toshiba, som ikke selger mobiltelefonene sine i Norge. Men flere vil følge etter i løpet av kort tid.

Den siste nyheten kalles Smart Screen, og er et nytt, raskt og effektivt brukergrensesnitt for mobiltelefoner, MP3-spillere og andre enheter med trykkfølsom skjerm.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen