T9-ordlisten blir smartere

Stadig flere avanserte mobiler kommer ut på markedet. Tegic har derfor blant annet tatt høyde for at mobiler med fullt ”Qwerty-tastatur”, ofte med trykkfølsomme skjermer, blir stadig mer aktuelle. Med denne typen mobiler er det ikke nødvendig med den vanlige T9-ordlisten, som er konstruert for å tolke om et trykk på tasten 2, betyr a, b eller c.

 

Feiltrykk derimot, kan i følge Tecig ofte være et problem. Av den grunn lanserer selskapet nå Sloppy Type. Hensikten med Sloppy Type er at den skal oppgi riktig ord selv om brukeren har tastet feil.

 

Sony Ericsson først ut

Hvor godt Sloppy Type fungerer får vi først se når Sony Ericssons nye P990 kommer på markedet. Dette bli den første mobilen tilgjengelig med den nye versjonen av T9.

 

I løpet av 2006 skal det i tillegg komme talegjenkjenning og tekstgjenkjenning tiknyttet T9. Tekstgjenkjenningen dreier seg om en funksjon i ordlisten som gjør at mobilen forstår hele fraser – ikke bare enkeltord. Videre skal mobilen forstå to språk samtidig, hvilket skal gjøre at brukerne lettere kan integrere for eksempel engelske ord og uttrykk i sine tekstmeldinger.

 

Talegjenkjenningen innebærer som ordet tilsier at du kan prate inn en melding til mobilen din, hvorpå talen gjøres om til tekst på mobilen. I tillegg kan du si navnet til mottakeren, slik at du slipper å lete det frem selv i telefonlisten.

 

For brukere som benytter seg av mange spesialuttrykk vil det også komme en funksjon som gjør det lettere å bytte mobil. Personlige endringer i ordlisten skal med dette programmet kunne overføres til andre mobiler, blant annet via Bluetooth.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen