T610-knuseren

Vi kunne tidligere i år bringe bilder av en ny Siemens-modell som raskt ble kjent ved modellnavnet ST55. Nå har den offisielle lanseringen av den nye modellen kommet, og den tyske produsenten kunne i dag vise frem spesifikasjoner som får aktuelle kameratelefoner som Sony Ericsson T610 og Nokia 7250 til å blekne i sammenligning.

Den største nyheten ved ST55 er utvilsomt det integrerte kameraet. Med en oppløsning på hele 640x480 piksler (og 4x digital zoom), snakker vi her om et kamera med tre ganger oppløsningen til T610 og 7250. Dette er i og for seg ingen nyhet i seg selv, men det faktum at Siemens har klart å presse en såpass kraftig kameraløsning inn i en telefon på størrelse med en Nokia 5100 og med en vekt på kun 87 gram er ikke annet enn imponerende.

En annen detalj man raskt biter merke seg i, er den 160x120 pikslers TFT-skjermen. En aktiv skjerm av denne typen vil være adskillig bedre rustet til å takle sollys enn de passive skjermene man har brukt i konkurrende kameratelefoner. Dette vil forøvrig også bli den første Siemens-telefonen på markedet med 65.000-fargers skjerm.

En ulempe med TFT-skjermer er at de trekker adskillig mer strøm enn ordinære fargeskjermer, noe også ST55 får lide under. Med en taletid på kun 4,5 time og en standbytid på 140 timer, er dette en av de hittil mest kortlevde telefonene fra Siemens.

ST55 retter seg da også mot et noe annet publikum enn T610, ved at den for eksempel mangler en typisk proff-funksjon som Blåtann. Den har også usedvanlig lite minne, med en total lagringskapasitet på kun 1,2 MB. Dette er i aller minste laget for proffbrukeren, og kapasiteten vil nok utvilsomt synke raskt når man knipser bilder i høyeste oppløsning.

Ellers har ST55 implementert det meste av nyere standarder. WAP 2.0 åpner for adskillig mer avanserte wap-sider enn det vi har sett til nå, mens GPRS Klasse 10 sørger for at man kan laste opp data i dobbel hastighet av det man får på ordinære mobiltelefoner. Skikkelig støtte for Java og MMS er selvsagt også på plass, slik vi har blitt vant til fra tidligere Siemens-telefoner.

Ifølge Stian Andrésen hos Siemens Norge vil ST55 ankomme det norske markedet mot slutten av september, og vil ha en forventet utsalgspris på mellom 3000 og 3500 kroner. Det burde gjøre den til en meget potent rival for Sony Ericssons T610, som per i dag ligger på samme prisnivå.

Vi vil selvsagt komme tilbake med en test av ST55 så snart det skulle være mulig.

Oppdatert 18/01-2004: Som vi nå vet, fikk ikke ST55 Java. Dette vil ikke komme på plass før i oppfølgeren ST60. Telefonen vil dessuten ha nærmere 5 MB med total lagringskapasitet istedenfor 1,2 MB.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen