Syvio 200

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Klikk for å se flere bilder av Syvio-200 i galleriet

Da de første dedikerte medieavspillerne dukket opp for noen få år siden, var det mange som så lyset og kastet HTPC-en på dør. Første generasjon var desverre ganske triste saker, og mange med meg gikk vel på en smell med et produkt som kun taklet DivX i lav oppløsning og det var det. Men konseptet var ikke så ille...

Syvio-200

Avspilleren fra kinesiske CMI som vi har på test her i dag er derimot av seneste generasjon. Og er det noen som drar kjensel på både kabinett og menysystem, er det med god grunn. I likhet med f.eks. Popcorn Hour A-110 og HDX-1000 er også Syvio-200 basert på byggesettet Networked Media Tank (NMT) fra Syabas. Det vil i kortversjon si at det er Syabas som står for alt som er viktig, og så lager CMI kabinett og bytter litt logo og farger på menyene før de selger produktet til sluttbruker.

Noe som egentlig er et glimrende konsept sett fra forbrukerens side. La et felles firma utvikle hardware og firmware for en rekke produkter, og du er bortimot garantert god service og oppdateringer fremover. Og man trenger heller ikke bekymre seg alt for mye for å kjøpe fra ukjente firma som f.eks. CMI.

Populær avspillerplattform

NMT har på kort tid rukket å bli en veldig populær plattform, spesielt under navnet Popcorn Hour. Interessen for systemet øker fremdeles, og grunnene til dette er mange.

Hjernen i avspilleren er en SMP8635 fra Sigma Designs som støtter omtrent alt som er av forskjellige lyd- og videoformater, i alle oppløsninger med god skalering i opp til 1080p. Skal man pirke så mangler det flash og theora, raw på fotosiden samt at det kun er Pass Through på de nye tapsfrie HD-lydformatene. Gamle travere som AC3, AAC, DTS og WMA Pro kan spilleren dekode og mikse ned til vanlig stereo om ønskelig. Da trenger man strengt tatt bare avspilleren og TV-en i minste oppsett.

I tillegg bare fungerer det, noe man ikke kan si om de aller fleste andre tilsvarende løsninger. Og når supporten bak NMT også er veldig bra, så har du en vinner. Syabas gir ut ny firmware med jevne mellomrom og funksjonaliteten blir bare mer og mer fullstendig for hver oppdatering. De er også aktive på brukerforumet, og fikser småfeil og implementerer forslag fra brukere i høyt tempo.

Vi takker Komplett.no for lånet av Syvio-200.

Syvio 200A mediastreamer

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen