Test

Syv sverd

De står utenfor porten og ser skumle ut. De kommer inn og forteller at de kommer til å drepe alle i landsbyen fordi noen der har utøvd kampsport. De burde virkelig vite bedre. Keiseren av Ching-dynastiet har tross alt lagt ned et forbud mot å lære og utøve kampkunst. Et forbud som straffes med døden.

Episk

Filmen serverer tidlig konturene av en fortelling som med god margin kan kalles episk. General Ildvind, spilt av Honglei Sun (Manhole), og hans grusomme offiserer drar nemlig av sted for å fjerne atter en landsby fra kartet, denne gangen Martial Village, det siste tilholdsstedet for tradisjonell kampsport.

[object HTMLTextAreaElement]
De innfødte poserte villig for fotografen. Foto: Sandrew Metronome

En pensjonert bøddel fra den gamle regimet, Fu Qingzhu, drar for å advare landsbyen, noe som høres lettere ut enn det det faktisk er. De fleste i landsbyen tror nemlig ikke på den gamle profesjonsmorderen, spilt av Lau Kar-leung (The One Armed Swordsman). Fu får dog overtalt to landsbyboere til å bli med ham til Himmelfjellet for å hente hjelp. Wu Yuanin (Charlie Young) og Han Zhibang (Lu Yi) blir med bøddelen høyt opp på fjellet for å finne sverdmesteren Skyggeglød (Jingwu Ma) og hans disipler. Det episke aspektet sparker inn for alvor når Fu, Wu og Han får hvert sitt spesielle sverd og rir avgårde med fire av Skyggegløds disipler. Gruppen "De syv sverd" er født.

Rotete

Godt grunnlag til tross, det er noe som skurrer med Hark Tsuis "De syv Sverd". Dialogene flyter ikke alltid like godt og historien gjør noen ganger merkelige hopp som ikke fører noe sted. Resultatet blir at filmen virker rotete og tidvis litt slitsom å se på. Dette er virkelig synd, fordi alt ligger tilrette for en fantastisk helaften med sverdsvinging og krigersk poesi.

Fortellingen har alle ingrediensene som trengs; kjærlighet, begjær, svik, hat og korrupsjon. Tsui makter dog ikke å løfte det hele opp på gourmetmenyen.

Syv sverd   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen