Syv spådommer for 2007

Alternativ tekst mangler

1) Apple lanserer sin første mobiltelefon
Det har versert rykter om en mobiltelefon fra Apple i snart fem år, men til neste år kommer den faktisk. En rekke finansanalytikere har røpet produksjonsdata, underleverandørene er bekreftet og selv Steve Jobs har vært ute og slengt med leppa. Det er altså liten tvil om at 2007 blir året vi får se en iPod-mobiltelefon. Og den kommer ikke til å hete iPhone!

Dette vet vi om Apples mobil >

2) GPS-telefon for under 2000 kr
Prisen på satelittmottakere fortsetter å stupe i 2007. Nokia vil være en av de største pådriverne, og kommer til å rulle ut den ene mobiltelefonen etter den andre med GPS-brikke, med Nokia N95 som førstemann ut. Innen slutten av året vil du få kjøpt den første mobilen med satelittsporing for under 2000 kr.

- Mobil-GPS vil eksplodere >
Sniktitt på Nokia N95 >

3) Første 3D-sertifisering for mobiler
Spillutviklere og masinvareprodusenter skriker etter en felles standard for 3D-spill på mobil, og til neste år kommer den. Mobiltelefoner og spill som er stemplet med dette merket er garantert å fungere sammen. Det betyr et mye større marked for avanserte mobilspill, og vil få store utgivere som EA Games til virkelig å røre på seg. Forvent grafikk som får mobilspillene fra 2006 til å se ut som Space Invaders.

Nvidia lover bedre mobil-3D >
Sony Ericsson W900i først ute med ny 3D-brikke >

4) Sony Ericsson lanserer Handycam-mobil
Stillbilder har blitt en av de mest oppskrytte funksjonene i mobiltelefonen, men i 2007 får videokameraet sin plass i rampelyset. Produsentene vil vise oss hvordan du kan ta med mobiltelefonen som videokamera opp i skiløypa og ut i fallskjermhoppet. Sony Ericsson sier selvsagt ikke nei til muligheten å hente frem nok en merkevare fra stallen til Sony, og lanserer den første mobiltelefonen under Handycam-merket.

Alternativ tekst mangler

5) Google lanserer mobil Vlog-tjeneste
Google har et solid grep om nettvideo, og kontrollerer både Google Video og Youtube. Til neste år kommer de til å ta skrittet ut i folks lommer, og gjør det mulig å laste opp videosnutter rett fra mobiltelefonen til bloggen din. Sannsynligvis kobles det hele opp mot Blogger, som også er eid av Google. MySpace-generasjonen kommer til å elske tjenesten, men irriterer seg grønne over at opplastningen går så tregt. Det løser seg heldigvis:

6) Nokia får konkurranse i røffing-markedet
Med BenQ-Siemens ute av dansen, er det kun Nokia som selger fukt- og støtsikre mobiltelefoner her til lands. Den situasjonen vil ikke vare lenge. Vi holder en knapp på Sony Ericsson, som var ekspert på støtsikre mobiler for noen år tilbake og allerede har fått tærne våte med sportstelefonen W710i. Men konkurransen kan like gjerne komme fra en eller flere andre produsenter.

Test av Nokia 5500 Sport >
Test av Sony Ericsson W710i >

7) De første europeiske HSUPA-nettene
I år har flere europeiske land fått på plass ny super-3G-teknologi i mobilnettene sine (HSDPA). Dette gir en flerdoblet forbedring av hastigheten ned, men det går fremdeles like tregt å sende ting som før. Det vil ordne seg til neste år, når operatørene ruller ut HSUPA. Denne teknologien lar deg laste opp data i hele 2 Mbps hastighet. (Norge vil selvsagt ikke se noe til slik teknologi i 2007, vi er heldige om 3G-nettet vårt er ferdig utbygget.)

Dette er HSUPA >
Telenor mener super-3G er for dyrt for Norge >

Hva tror du vil skje i mobilbransjen i 2007? Diskutér i forumet!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen