Syv nye kameraer fra HP

Alternativ tekst mangler

Det er begrenset hva HP har offentliggjort av spesifikasjoner på de enkelte kameraene. Men det framgår av pressemeldingen at det er noen interessante nye tenknologier.

Bildebehandling i kameraet

HP har med den nye serien flyttet mer av bildebehandlingen over i kameraene. Med deres nye HP Design Galleri er det nå mulig å velge mellom opptil 10 forskjellige rammer, og 12 forskjellige kunstneriske effekter. Alle disse kan tilføyes ved å trykke på en enkelt knapp. Utover denne nyheten har HP videreutviklet to av deres eksisterende teknologier. På tidligere modeller har man kunnet fjerne røde øyne etter at bildet er tatt. Dette er nå automatisert, så det gjøres automatisk. Endelig er HP Image Device også blitt forbedret. Her får brukeren forslag til hvordan man kan forbedre et bilde man har tatt. Altså ikke kun generelle råd som tidligere.

Alternativ tekst mangler

Tendensen til å flytte bildebehandlingen over i kameraet, har vi sett tilløp til på noen av Nikons modeller som for eksempel Nikon Coolpix S4, som også har innebygd funksjon for fjerning av røde øyne, og på Samsung L50, som også har innebygde muligheter for kunstneriske effekter.

Tendensen til å flytte elementær bildebehandling over fra PC-en over i kameraet, er en utvikling vi ønsker velkommen. Mange brukere har verken tid eller lyst til å bruke mange timer foran PC-en etter at bildet er tatt for å få det perfekt.

Online fotoservice

Alternativ tekst mangler
Med en knapp på kameraet, kan man via Snapfish, som er HPs online fotoservice, bestille eller dele bilder over internett. Denne funksjonen støttes bare i USA og Storbritannia.

Trådløs kamera-dock

Mens produsenter som Nikon og Kodak har introdusert kameraer med trådløs overføring av bilder, har HP valgt å innebygge denne muligheten i deres Photosmart Prenium Dock. Bildene kan overføres til Snapfish, Pc eller skriver eller fra TV via trådløst nettverk. Denne kamera-docken er ekstrautstyr som må kjøpes utenom.

Adaptive Lightning

Alternativ tekst mangler
Utover de nevnte funksjonene, har HP i de res kompakte toppmodeller i R-serien valgt å inkludere eksisterende teknologier som Adaptive Lightning, som henter detaljer ut av underbelyste områder i bildene. Vi vet ut fra tester på tidligere modeller med denne funksjonen at den er effektiv, selv med en del støy på de opplyste områdene.


LCD-skjerm

Et av de nye kameraene, HP Photosmart R927 har en stor skjerm på hele 3 tommer, som Fuji V10. Tidligere har vi sett modeller fra Sony og Olympus med samme skjermstørrelse. Noe tyder på at dette blir en ny trend på små kameraer. Det skal bli spennende å se hvordan dette fungerer i praksis. En fordel vi ser, er at det blir mulig å lage større ikoner, menytekster og hjelpetekster.

Prisene ligger i intervallet fra $119 to $399.

Les mer i pressemeldingen på neste side.

Se flere spesifikationer ved å følge lenkene til produktguiden nederst på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen