(Bilde: Bilde 16185959, iStockphoto)

Syrisk «Internett-hær» hacket kjente nettaviser

Assad-tilhengere står bak.

Den pågående borgerkrigen i Syria foregår også delvis på Internett. I fjor skrev vi om at en «cyber-hær» som sympatiserer med myndighetene i landet, Syrian Electronic Army (SEA), blant annet jobber med å spore opp politiske motstandere.

Tidligere i år forsvant dessuten plutselig hele landets Internett-aktivitet, noe som trolig også var Assad-regimets verk, direkte eller indirekte.

Angrep vestlige aviser

Nå har den Assad-vennlige SEA-hæren også gjennomført Internett-angrep mot vesten. Gruppen har nemlig hacket nettstedene til CNN, Time Magazine og The Washington Post, ifølge blant andre BBC.

Angrepet, som SEA selv omtalte på sin egen Twitter-konto, ble utført ved å først hacke en tjeneste som heter Outbrain, en funksjon for anbefaling av nyheter som alle de tre medieaktørene benytter seg av.

Ved å angripe denne tjenesten var SEA i stand til å manipulere ulike lenker på nyhetsnettstedene på en slik måte at brukere ble omdirigert til SEAs egen hjemmeside.

Siste av flere

Outbrain meldte i bloggen sin at tjenesten ble tatt ned straks angrepet ble kjent, og det skal ha gått rundt syv timer før tjenesten var stabil nok til at den kunne gjenopprettes.

Angrepet ser i utgangspunktet ut til å kun være et propagandastunt, og skadeomfanget ser ikke ut til å være faretruende denne gangen. Dette er imidlertid bare det siste av flere og stadig mer ambisiøse angrep fra gruppen den siste tiden.

The Washington Post opplevde tidligere i uken at Twitter-kontoen til en journalist ble hacket og brukt av SEA til å sende ut beskjeder, og CNN kan melde at gruppen tidligere også skal ha hacket blant annet The New York Post, BBC og nyhetsbyrået AP.

I vesten er det likevel NSA som er mest i fokus for øyeblikket:
Byrået bryter spionreglene tusenvis av ganger årlig »

(Kilder: BBC, The Washington Post, CNN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen