Synologys nye fembrønner passer fint til hjemmebruk
(Bilde: Synology / Shutterstock)

Synologys nye fembrønner passer fint til hjemmebruk

Men i skrivende stund er den ikke rimelig nok.

Synology lager gode og populære NAS-er – eller nettverkslagringsbokser om du vil – men modellene med mange diskbrønner har også gjerne tilhørt klassen med kraftigere og dyrere enheter. Nå har de dog nettopp sluppet en ny modell: DiskStation DS1515, som etter sigende blir Synologys første fembrønners «value series model».

DiskStation DS1515 kan dessuten utvides til å støtte opp til femten harddisker i forskjellige konfigurasjoner.

NAS-en er også utstyrt med en firekjernet prosessor, en Annapurna Labs Alpine AL-314 på 1,4 GHz. Helt hva vi kan forvente oss av denne er vi ikke sikre på, men Synology har jo en tendens til å levere varene. DS1515 er i tillegg utstyrt med 2 GB DDR3-minne.

Foto: Synology

Av rene overføringshastigheter skrytes det av opp mot drøye 400 MB/s for lesing og 420 MB/s for skriving – naturlig nok dersom nettverksportene kan samarbeide om jobben.

Foruten fire nettverksporter i gigabit-klassen er DS1515 utstyrt med to USB 3.0-porter og to eSATA-porter. De sistnevnte kan altså brukes til å koble på ekspansjonsenhetene DX513 eller DX213 dersom du i fremtiden skulle finne ut at fem harddisker ikke er nok.

Krypteringsvennlig

En annen ting som er skiller DS1515 fra flere av sine rimeligere konkurrenter er at den har bedre støtte for lesing og skriving til krypterte mapper – visstnok opp mot 300 MB/s i for lesing og 150 MB for skriving. Igjen ved bruk av «teaming» – altså ved å bruke flere nettverksporter til jobben.

Som alle andre NAS-er fra Synology kjører DiskStation DS1515 operativsystemet DSM (DiskStation Manager), som i skrivende stund foreligger i versjon 5.1.

DiskStation DS1515 er et interessant tilskudd til Synologys portefølje, men akkurat nå synes vi den er for høyt priset – «storebror» DiskStation DS1515+ er bare noen hundrelapper dyrere og kan by på flere USB-porter og mer muskler.

Sist vi sjekket ut en Synology-modell var den bitteliten:
Med DS414slim får du full pakke i et ekstra lite format >>>

(Kilde: Synology)

(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen