TEST: Synology DiskStation DS411

Test Synology DiskStation DS411

Smart og liten NAS

DS411 er en enkel lagringsboks med avanserte funksjoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppsummering og konklusjon

Hvis du drømmer om nettverkslagring med mange ekstramuligheter kan en god NAS ta de fleste jobbene, og Synology DiskStation DS411 er etter alt å dømme en NAS med mange gode egenskaper.

Når det gjelder det fysiske er den relativt støysvak og liten av størrelse, noe som betyr at den er enkel å plassere. Med plass til fire harddisker støtter den opp til 12 terabyte lagringplass, noe som burde være mer enn nok for en gjennomsnittlig husholdning, med mindre du da har planer om å digitalisere en svært stor filmsamling.

I tillegg kan du koble til eksterne enheter med eSATA eller USB.

Operativsystemet/fastvaren DSM 3.2 er omfattende og kan utvides ytterligere med nedlastbare moduler. En hurtigstartmeny senker terskelen litt for deg som ikke har drevet så altfor mye med nettverksprodukter fra før.

Ytelsen er relativt god, men det er også klart at DS411 ikke er den sterkeste gutten i klassen, spesielt når det gjelder skriveytelse ved RAID. Prioriterer du høye overføringsytelser kan det derfor være greit å vite at Synology DS411 har storebrødre med Atom-prosessorer, som for eksempel DiskStation DS411+II. Men da må du også opp rundt 1500 kroner i pris.

For de fleste normalbrukere vil likevel DS411 yte godt nok, ettersom du leser langt oftere fra NAS-en enn du skriver til den – i det minste i en typisk hjemmesetting. Derfor har vi egentlig ingen reservasjoner mot å anbefale Synology DS411 for dette.

Om DS411 er det beste kjøpet akkurat nå er en annen sak. Vi har observert at NAS-prisene kan fly opp og ned som jojoer, og i skrivende stund finner vi for eksempel Thecus N4200PRO – som har display, innebygd UPS, Atom-prosessor og to nettverksporter – til noen få hundrelapper mer enn DS411. Det er uten tvil mer for penga rent maskinvaremessig, men så spørs det jo om du vil kalkulere inn at Thecus har et litt mindre polert operativsystem.


Liten og stillegående
Funksjonsrik
Hurtigstart


Skrivehastigheten faller med RAID

Synology DiskStation DS411

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen