Synology slipper sterkere og bedre billigmodell
(Bilde: Synology / Istockphoto)

Synology slipper sterkere og bedre billigmodell

Nye DiskStation DS414j har dessuten fått nygammel stil.

Stadig flere ser nytten av å ha litt ekstra lagringsplass som kan brukes av alle på hjemmenettverket, og det er her NAS (Network-Attached Storage) kommer inn som en veldig kjekk sak. Disse små lagringsboksene kan påta seg mange sentrale roller rundt alt fra mediedeling via skylagring til overvåkning.

Nå har den populære produsenten Synology kommet med en ny firebrønner: DiskStation DS414j. Med «j» som endebokstav forstår vi at dette dreier seg om en «juniormodell», altså en NAS som i hovedsak er ment for små bedrifter og hjemmemarkedet.

Ekstra: Derfor bør du ha en NAS hjemme »

Bedre og kjappere

Synology DiskStation DS414j er nesten litt retro i stilen.
Synology DiskStation DS414j er nesten litt retro i stilen.Foto: Synology

Sett mot foregående j-modeller er det flere nyheter ved DS414j. Mest påfallende er kanskje utseendet, ettersom den nå har kvittet seg med den hvite utførelsen til forgjengeren DS413j og snarere tatt på seg en klassisk stil tilsvarende gamle DS411.

Men forandringene stikker naturligvis dypere enn det rent kosmetiske. DiskStation DS414j er også den første j-modellen med tokjernet prosessor og USB 3.0. På papiret skal den også ha en betydelig raskere skrivehastighet enn forgjengeren – denne skal ha økt fra drøye 50 MB/s til 80 MB/s. Det samme papiret hevder for øvrig en lesehastighet på 112 MB/s.

Ifølge spesifikasjonene har NAS-en en tokjernet MindSpeed Comcerto 2000-prosessor på 1,2 GHz, med innebygd FPU og krypteringsstøtte. 512 MB DDR3-RAM tar seg av minnebehovet. NAS-en er ellers utstyrt med gigabit LAN-port og to USB-porter, hvorav én er USB 3.0. Den har plass til fire interne 3,5- eller 2,5-tommers harddisker.

Synology hevder at den nye modellen skal være å få tak i allerede, men vi kan ikke si å ha sett den i de norske nettbutikkene ennå. Vi holder dog et øye med dette, så skulle du ha interessen kan du med fordel melde deg opp på vårt prisvarsel.

Vi har også en guide til å komme i gang med NAS-en din:
Ekstra: Slik setter du opp en NAS »

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)
(Bilde: Synology)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen