Synology slipper en ny, lett og liten NAS
(Bilde: Synology / Markovka, Shutterstock)

Synology slipper en ny, lett og liten NAS

Nye DS414slim er laget for å være liten og lydløs.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Synology er et kjent og kjært navn for nordmenn som liker å ha nettverkslagring i heimen, og en av deres mest populære NAS-er er ifølge selskapet selv DiskStation DS411slim. I dag lanserer selskapet en oppfølger til denne lille tassen, og nykomlingen heter DiskStation SD 414slim.

Det litt spesielle med denne NAS-en er at den kun har plass til 2,5-tommers lagringsmedier, noe som i dag for mange er litt synonymt med SSD-er. Likevel er det viktig å huske på at det også kommer strømgjerrige harddisker i denne formfaktoren, og til slike NAS-er vil for eksempel Western Digital Red 1 TB kunne være et dugelig valg.

Les også vår guide til hjemmenettverk:
Slik kommer du i gang med nettverkslagringen »

Lik utenpå, raskere inni

Utvendig er det lite ved DiskStation DS414slim som har endret seg fra DS411slim. Designen er frisket opp, men de ytre målene er fortsatt 120 mm x 105 mm x 142 mm. Vekten er oppgitt til 600 gram ferdig pakket ut, akkurat som forgjengeren.

Innvendig har det imidlertid skjedd saker og ting. På minnefronten har Synology doblet mengden til 512 MB DDR3, mens prosessoren er skiftet helt ut. Den gamle Marvell Armada 300-kjernen er borte, og inn kommer Marvell Armada 370.

Klokkehastigheten på prosessoren er satt ned fra 1,6 GHz til 1,2 GHz, men den mer moderne arkitekturen i nykommeren gjør at dette ikke trenger å bety svakere ytelse. Dessuten har Armada 370 fått støtte for flyttalloperasjoner, og det kan jo være kjekt.

Vi så jo også at ytelsen vi fikk fra Synology DS414 ble betydelig bedre enn hva forgjengeren Synology DS411 klarte å levere, og mellom disse to valgte Synology å gå ned fra en 1,6 GHz til 1,32 GHz prosessor.

Ikke verdens kjappeste

Nå finnes det en drøss med NAS-er som har oppgitt raskere overføringshastigheter enn nye DiskStation DS414slim, også i Synologys eget utvalg. Lesehastigheter er oppgitt til å ligge over 110,91 MB/s, mens skriving skal gå unna på 54,53 MB/s.

Men så er det jo heller ikke slik at denne nyheten skal presse ut megabytene raskere enn alt annet – som navnet også signaliserer har fokuset vært på å lage en liten, lett og støysvak enhet. Å putte SSD-er innabords vil på samme måte bidra til å holde enheten stillegående, selv om man kanskje ikke får dratt ut all ytelsen de kan levere.

Vi kommer tilbake med en test av Synology DS414slim om ikke så lenge, men mens du venter kan du jo for eksempel lese i våre guider til nettverkslagring – og hvis du er interessert i å få vite hva den vil koste, kan du enkelt sette opp et prisvarsel for det.

Synology kan sine NAS-er:
Sist vi anbefalte en NAS var det Synology DS214se – les testen og se hvorfor »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen