TEST: Synology DiskStation DS212j

Test Synology DiskStation DS212j

(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

En liten godsak til hjemmenettverket

Enkel NAS med mange funksjoner.

Oppsummering

Synology DiskStation DS212j er en NAS som hører til i det lavere prissjiktet. Den lille hvite og grå plastboksen har en helt grei stil, men vi skal innrømme at konkurrenten Shuttle OmniNAS KD20 er en lekrere sak.

DS212j tar to harddisker på opp til fire terabyte hver. Du kan sette den opp til å bruke hele plassen, eller velge å speile innholdet (RAID 1) for ekstra sikkerhet og oppetid.

Merk dog at RAID ikke er noen erstatning for vanlig backup, altså sikkerhetskopiering.

Mye funksjonalitet

Synology har holdt på med NAS-er en god stund, så operativsystemet DSM er en velpolert sak. Grensesnittet er moderne og relativt enkelt å gjøre seg kjent i. Ekstra programpakker kan lastes ned fra Synology, slik at NAS-en kan gis mer funksjonalitet. Videre er det mange muligheter til å tilpasse og skreddersy oppsettet etter behov.

DS212j kan altså settes til å gjøre det aller meste, men den er ikke utstyrt med spesielt avansert maskinvare. Operativsystemet ligger på harddiskene og må installeres før NAS-en settes opp. Videre er den kun utstyrt med USB 2.0, verd å merke seg dersom du planlegger å utvide plassen med eksterne harddisker.

Boksen er heller ikke utstyrt med den råeste prosessoren der ute, men vi vil si at ytelsen er god nok for en vanlig familie eller normalbruker.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Konklusjon

DS212j koster litt mer enn den nevnte OmniNAS KD20, og det er den så avgjort verd i våre øyne. Her får du bedre og jevnere ytelse, langt mer funksjonalitet og harddisker som holder seg nærmere normaltemperaturen.

Vi kan trygt anbefale Synology DiskStation DS212j til deg som er ute etter en enkel tobrønns NAS til normalt enkel bruk.

Hvorvidt den gir deg absolutt mest for pengene er et annet spørsmål – NAS-prisene varierer gjerne en del, så det kan være smart å sondere utvalget litt før du bestemmer deg.


Mye funksjonalitet
Moderne webgrensesnitt
Stillegående, men holder temperaturen nede
Avansert dvalemodus


Kun USB 2.0 for eksterne enheter

Flere NAS-tester finner du her

Alternativer

Hvis du har sansen for Synology, men synes DS212j blir i minste laget, kan du løfte blikket til storebror DiskStation DS413j. Denne er kjappere, har plass til fire disker og koster tusenlappen mer.

Dersom du vil ha en enda rimeligere NAS, kan vi peke deg til Netgear ReadyNAS Duo v2. Netgears rimeligste tobrønner skal ha lese- og skrivehastigheter på linje med DS212j, og er dessuten utstyrt med USB 3.0.

Synology DiskStation DS212J

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen