Synkende PC-salg i Europa
Teknofil

Synkende PC-salg i Europa

Stasjonære går kraftig i minus.

Analytikerne i Gartner har funnet ut at PC-salget i Europa stadig går nedover, noe som betyr at trenden fra 2011 ennå ikke har snudd.

Totalt ble det solgt 13,6 milloner PC-er i Vest-Europa i løpet av årets andre kvartal (Q2). I forhold til det samme kvartalet i 2011 er dette en nedgang på 2,4 prosent. Men det er det svake salget av stasjonære PC-er som gjør at det blør. En oppgang for fire prosent for bærbare datamaskiner hjalp ikke når salget av stasjonære sank med hele 12,8 prosent.

Ennå ikke død

Men slike røde tall betyr på ingen måte at den stasjonære PC-en nærmer seg døden. Som Gartner også påpeker, kan dette også bety at mange heller venter på at PC-er med Windows 8 skal komme på banen i oktober, eller håper på et prisavslag i september – det står jo tross alt så-som-så til med økonomien i Europa om dagen.

Videre tviler vi på at disse tallene fanger opp alle de PC-ene som bygges hjemme på gutterommet.

HP er stadig størst

Når vi kommer til de store PC-pusherne er det fremdeles HP med sine 20,2 prosents markedsandel som er kongen på haugen. Men de taper terreng til Acer, som kun ligger knappe tre prosentpoeng bak. Videre har vi Asus stormende inn på en tredjeplass, mens Dell sliter med å finne formen.

Merk at ikke nettbrett telles med – og dette har naturligvis en god del å si. Et nettbrett kan jo overta flere av oppgavene til en tradisjonell PC, og da kan man jo spørre seg om det er riktig å ekskludere disse eller ikke.

Kilde: MaximumPC

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen