Syng med GPS-en

Er du av dem som sovner foran rattet kun fem minutter etter at du kjører hjemmefra? Og har du i tillegg problemer med å finne frem? Da er Mitac Mios nye GPS-enhet H610 midt i blinken for deg. H610 viser nemlig ikke bare veien, den har i tillegg innebygget mp3-spiller som lar deg synge med på alt fra det "Vikingarnas Bästa" til operaarier.

Mp3-spilleren kommer i tillegg til en rekke andre funksjoner, som gjør H610 til et av de mer spennende innspillene i en ellers kjedelig bransje. H610 har nemlig også mulighet til å vise film, noe som kanskje ikke anbefales brukt av sjåføren, men som kan komme andre medpassasjerer til gode. Både film og musikk må lagres på minnekort ettersom H610 ikke har harddisk, men kun plass til minnekort av typen SD og MMC.

Det herlige med H610 er at GPS-enheten kjører Windows CE .NET 4.2. I teorien medfører det at du vil kunne laste ned en rekke tilleggsprogrammer laget for CE-plattformen. Dette kan for eksempel være støtte for tekst- og regnskapsdokumenter, eller tetris for de mer lekne.

Skjermen i H610 er av typen TFT og har en skjermoppløsning på 240 x 320 punkter. Mer imponerende er det at skjermen er på 2,7 tommer, som burde gjøre H610 ideell å se film på.

Og, nesten glemt oppi alle morrofunksjonene, så kan H610 selvfølgelig få deg frem her i verden. Enheten har innebygget GPS-mottaker av typen SiRFStar III med innebygget antenne. Og om du skulle finne på å bruke H610 utenfor bilen eller et annet sted der strøm ikke er tilgjengelig, så lover Mitac en batterilevetid på hele 18 timer.

Du behøver nok heller ikke bekymre deg for å forlenge søndagsturen til noe litt lenger. H610 skal visstnok inneholde kart over 25 europeiske land samt enkelte turistguider.

Det er dessverre ikke kommet inn noen informasjon når H610 dukker opp i butikkene, om den kommer hit til lands eller hva vi må betale for herligheten. Men når slik informasjon skulle foreligge vil H610 dukke opp i prisguiden vår.

(Kilder: Reg Hardware, GPS Gazette)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen