(Bilde: Shutterstock / 144889726)

Synes du det er vanskelig å legge bort mobilen?

Norske mobilbrukere irriterer seg over usosial mobilbruk.

NetCom har sluppet nye resultater fra sin siste brukerundersøkelse NetCom Trends. Denne gangen har 483 respondenter svart på en rekke ulike spørsmål om sin mobilbruk.

Et av spørsmålene gikk på hva de irriterer seg over ved andres mobilvaner, ifølge en pressemelding fra mobilselskapet. Det som irriterer aller mest var etter sigende: "Folk som gir mobilen mer oppmerksomhet enn folk rundt seg i sosiale sammenhenger" (41 %).

På andre plass kom "Folk som tekster og surfer med mobilen når de kjører bil" (31 %), mens den tredje store saken vi irriterer oss over er "Folk som snakker høyt i mobilen på buss, trikk og tog" (18 %).

– Smarttelefonen er en unik kilde til underholdning og sosialisering, men den kan også være irriterende noen ganger. Mange av oss har vanskelig for å legge mobilen helt vekk, men vi har alle godt av å ta digitale pauser og gi mer oppmerksomhet til dem rundt oss, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i pressemeldingen.

Liker sosiale medier

NetComs brukerpanel ble denne gangen spurt om hvilke fem apper de bruker mest. Resultatet er kanskje ikke spesielt overraskende, ettersom sosiale medier er godt representert.

Her er listen over de mest populære appene, ifølge NetComs kunder:

  • 1 – Facebook
  • 2 – Instagram
  • 3 – Spotify
  • 4 – Snapchat
  • 5 – Twitter

Lanseringen av iPhone og andre smarttelefoner oppgis for øvrig som den mobilnyheten som har betydd mest for NetComs mobilkunder siden mobilselskapet startet opp for 20 år siden.

Synes du det er vanskelig å legge bort mobilen i sosiale sammenhenger? Kommenter i forumet!

Les også: Test av iPhone 5S - først med fingeravtrykkleser

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen